Evenimentul Zilei > International > Un șofer român a fost jignit și bătut în Franța de „vestele gabene”: ”Român împuţit”
Un șofer român a fost jignit și bătut în Franța de „vestele gabene”: ”Român împuţit”

Un șofer român a fost jignit și bătut în Franța de „vestele gabene”: ”Român împuţit”

Incidentul a avut loc în oraşul Dole, în timpul protestelor din 30 noiembrie. Amintim că atunci manifestanţii din mişcarea „vestele galbene“, nemulţumiţi de creşterea preţului carburanţilor, au organizat mai multe blocaje rutiere.

Un șofer român a intrat în colimatorul proterstatarilor, în momentul în care a încercat să discute cu unul dintre aceștia, pentru a fi lăsat să treacă de baraj.

Protestatarul l-a insultat pe român, spunându-i că este un „român împuţit“, relatează „Le Progres“. Ulterior, l-a lovit pe român în zona capului, cu o bucată de lemn, potrivit declarațiilor acestuia, apoi a început să lovească mașina, strigând injurii la adresa românului, arată sursa citată.

Informația a devenit publică săptămâna aceasta când protestatarul a fost condamnat la 12 luni de închisoare. În timpul procesului, acesta a spus că românul ar fi încercat să forţeze barajul și că de aceea l-a loviut pe șofer, oarecum din greșeală.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: