Un sfert dintre bolnavii Covid-19 vindecați fac această boală!

Cel puțin un sfert dintre cei care reușesc să învingă virusul SARS-Cov-2 continuă să aibă probleme și după vindecare.

Un sondaj citat de publicația britanică The Sun concluzionează că peste un sfert dintre pacienții vindecați cu Covid-19 s-au confruntat cu o reacție neașteptată: căderea părului, care a fost observată la 27% dintre cele peste 1.500 de persoane vindecate de coronavirus, care au participat la sondajul realizat online.

Una dintre  femei  spune că este atât de îngrijorată de acest efect nebănuit al coronavirusului încât se teme că va ajunge să poarte perucă, Ea spune c[ și-a pierdut mai bine de jumătate din podoaba capilară dup[ ce s-a vindecat.

Și alte persoane au mărturisit că au fost nevoite să se radă pentru a ascunde reacția neplăcută a coronavirusului.

Cercetătorii avertizează că nu este vorba doar despre pierderea părului, ci despre o boală cunoscută drept effluvium telogen, care presupune pierderea temporară a părului de pe întreg corpul.

Această boală este cunoscută pentru că îi afectează pe cei care traversează perioade stresante și se manifestă în special prin pierderea părului și a sprâncenelor.

”Effluvium telogen nu este un simptom al COVID-19, ci – mai degrabă – o consecință a infecției cu virusul”, spune medicul dermatolog Shilpi Khetarpal. Specialiștii susțin că prihoza, oboseala, pierderea vederii și problemele de mobilitate sun t alte afecțiuni cu care se confruntă, pe termen lung, pacienții vindecați de Covid-19.

Pe lângă efectele infecției, cei vindecați de Covid 19 suferă și din cauza tratamentului/

“Medicamentele anti-malarie hidroxiclorochină și clorochină au demonstrat activitate antivirală împotriva SARS–CoV-2 in vitro și în mici studii clinice slab controlate sau fără control”, se arată în studiul realizat de Jinoos Yazdany, profesor de medicină la Universitatea California din San Francisco, și dr. Alfred H.J. Kim de la Universitatea Washington din Saint Louis.

Cercetătorii consideră că astfel de studii ar trebuie considerate cel mult “generatoare de ipoteze”. Însă un mesaj pe Twitter al președintelui american Donald Trump din 21 martie, care susținea că folosirea combinației hidroxiclorochină-azitromicină “are potențialul de a reprezenta un pas major în istoria medicinei” a generat o adevărată goană după cele două medicamente în următoarele 24 de ore, farmaciile ajungând rapid în ruptură de stoc.Însă această situație a generat mari probleme pentru pacienții cu boli cronice care folosesc în mod obișnuit hidroxiclorochina ca tratament – precum cei cu lupus, poliartrită reumatoidă sau alte colagenoze.