Evenimentul Zilei > Politica > Un senator PNL îngroapă guvernul Cioloș
Un senator PNL îngroapă guvernul Cioloș

Un senator PNL îngroapă guvernul Cioloș

La audierea de ieri în Parlament a reprezentanților ANAF și a celor din ministerul Fondurilor Europene din Guvernul Dacian Cioloș, Opoziția abia și-a făcut simțită prezența.

 În ședință, parlamentarii din Comisia de buget au vrut să afle informații despre „gaura” de 10 miliarde lei în bugetul pe 2016, descoperită de PSD. Șefii comisiilor au decis, în premieră, interzicerea accesului presei în sală. Ulterior, vicepreședintele Comisiei de Buget, senatorul PNL Florin Cîțu, a dezvăluit, pentru EVZ, că i-a întrebat pe cei audiați dacă ceilalți membri ai Cabinetului Cioloș, inclusiv vicepremierul Vasile Dîncu, știau ce se întâmplă la Fonduri Europene. Aceștia au răspuns că „da”. La întrebarea sa: „De ce nu au rectificat când au văzut că performanța nu e bună?”, ei au spus că au așteptat deoarece „nu voiau să scoată din buget programele care puteau să meargă până în ultima lună”. Întrebat de EVZ, de ce liberalii nu au fost mai vocali față de ce s-a întâmplat și nu au declarat nimic presei, Florin Cîțu a răspuns: „Am ieșit la declarații dar presa s-a dus direct la președinții de Comisii de la PSD. Nimeni n-a venit să-mi ia declarația. Eram acolo”, a spus acesta, precizând că va continua să semnaleze pe Facebook ce se întâmplă la audieri.

USR dă bir cu fugiții

În schimb, parlamentarii USR, care au fost membri ai Cabinetului Cioloș, cum ar fi Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, au anunțat că nu vor participa la următoarele audieri, programate azi și săptămâna viitoare pentru că ele sunt o „mascaradă” a PSD. Azi, de la ora 10.00, va fi audiată Daniela Pescaru, fost secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, precum și cei din Ministerul Dezvoltării și Agriculturii.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: