Evenimentul Zilei > Justitie > Un ŞEF IMPORTANT din SRI a fost schimbat. Omul de încredere al lui Coldea A CĂZUT
Un ŞEF IMPORTANT din SRI a fost schimbat. Omul de încredere al lui Coldea A CĂZUT

Un ŞEF IMPORTANT din SRI a fost schimbat. Omul de încredere al lui Coldea A CĂZUT

Un şef important din SRI, considerat omul de încredere al lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului serviciului secret, a fost schimbat din funcţie. Este vorba despre şeful SRI Prahova colonelul Sabin Iancu, cel care a fost acuzat de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi de senatorul Daniel Savu de legături periculoase Mircea Negulescu, zis “Portocală”, procurorul DNA Ploieşti care a fost exclus din magistratură pentru fapte reprobabile.

Şef al SRI Prahova, colonelul Sabin Iancu, considerat omul de încredere al lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului serviciului secret, a fost schimbat din funcţie. Ofiţerul a fost acuzat de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi de senatorul Daniel Savu de legături periculoase Mircea Negulescu, zis “Portocală”, procurorul DNA Ploieşti care a fost exclus din magistratură pentru fapte reprobabile, transmite luju.ro. “Sabin Iancu l-a selectat pe Negulescu să facă treburile murdare şi l-a ajutat să măsluiască dosare… Relaţia personală dintre Negulescu şi Iancu depăşeşte cadrul instituţional de colaborare SRI-DNA”, susţinea Sebastian Ghiţă.

Colonelul Sabin Iancu, zis “Sucă de Băileşti”, a fost pus la dispoziţia conducerii SRI şi şi-a predat toate atribuţiile funcţiei locţiitorului sau. Cel mai probabil Sabin Iancu va fi mutat pe un post de importantă secundară în cadrul SRI Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a confirmat pentru Lumeajustitiei.ro schimbarea colonelului Sabin Iancu de la şefia Direcţiei Judeţene de Informaţii Prahova: „În legătură cu şeful SRI Prahova va pot pot face următoarele precizări: printr-o decizie managerială, Dl colonel Sabin Iancu a fost mutat din funcţia de şef al Direcţiei Judeţene de Informaţii Prahova într-o altă unitate din cadul Serviciului Român Informaţii”.

Mişcarea extrem de importantă la vârful Serviciului Român de Informaţii survine în contextual în care Evenimentul zilei a dezvăluit plângerea fostului şef de la Contraspionaj al SRI Prahova, Florin Gulianu, în care relata cum au fost acoperite fapte de corupţie din sânul serviciului secret, cu ştiinţa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi şi a lui Florian Coldea.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: