Evenimentul ZileiPoliticaUn șef de stat a fost în vizită la Cotroceni. VEZI cu cine s-a văzut în această dimineață Klaus Iohannis

Un șef de stat a fost în vizită la Cotroceni. VEZI cu cine s-a văzut în această dimineață Klaus Iohannis

Un șef de stat a fost în vizită la Cotroceni. VEZI cu cine s-a văzut în această dimineață Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis l-a avut oaspete astăzi la Cotroceni pe omologul său italian, Sergio Mattarella, aflat în vizită oficială în România.

Ceremonia primirii a avut loc pe platoul oficial de la Palatul Cotroceni, unde, după intonarea imnurilor celor două state, preşedintele Italiei a dat onorul Regimentului de Gardă şi Protocol. 

Cei doi şefi de stat vor avea convorbiri oficiale şi vor susţine o declaraţie de presă comună. Iohannis și Mattarella vor discuta despre intensificarea Parteneriatului Strategic bilateral, despre provocările cu care se confruntă UE şi Summitul NATO de la Varşovia. 

De asemenea, cei doi şefi de stat vor participa la deschiderea Forumului de afaceri româno-italian "Investiţii italiene în România – Un parcurs european în economia globală.

Anul trecut în aprilie președintele Klaus Iohannis a fost la Roma. Acesta a fost primit la Palatul Quirinale de către Preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella. Cei doi preşedinţi au avut convorbiri oficiale, în prezenţa delegaţiilor celor două ţări, urmate de un dejun oferit de Preşedintele Republicii Italiene în onoarea preşedintelui României.


Accesează: