Evenimentul Zilei > Justitie > Un secretar de stat din Ministerul Educației, suspect în dosarul ”Cutezătorii”
Un secretar de stat din Ministerul Educației, suspect în dosarul ”Cutezătorii”

Un secretar de stat din Ministerul Educației, suspect în dosarul ”Cutezătorii”

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Gabriel Liviu Ispas a anunţat, joi, că este cercetat de DNA, având calitatea de suspect, în dosarul "Cutezătorii", în care au fost puşi sub acuzare Dinu Pescariu şi Mihnea Costoiu.

"Luni, 30 octombrie 2017, am fost chemat la DNA pentru a mi se comunica faptul ca s-a schimbat calitatea mea într-un dosar din martor în suspect, ca urmare a apariţiei originalului actului adiţional semnat de MEN şi Fundaţia Pescariu în 2009, pe care, pe o pagină verso apar trei semnături, între care aparent una pare a fi a mea. Atât eu, cât şi ceilalţi doi colegi, am solicitat expertiză grafologică, precizând că nu ne aparţin acele semnături. Astăzi, ni s-a comunicat că procurorul de caz a dispus efectuarea expertizei grafologice. Nu ştiu cine şi de ce mi-a falsificat semnătura. Nu am decât calitate de suspect! Expertiza va dovedi că nu am semnat actul respectiv, dar nu contest dreptul reprezentantului legal de a semna înscrisuri fără să ceară aviz juridic.

Nu fac parte din categoria celor care neagă evidenţa! Investiţia realizată de Pescariu în bază este una uriaşă şi spectaculoasă. Celor care au alte opinii le indic să viziteze baza Cireşarii, administrată de către instituţia publică! Nu am fost şi nu voi fi un etatist! Investiţia privată este benefică, cu respectarea legii! Alte comentarii nu voi face până la finalizarea cercetărilor", a scris Ispas, pe pagina sa de Facebook.