Un român vrea să doboare recordul de ţări străbătute pe bicicletă

Un român vrea să doboare recordul de ţări străbătute pe bicicletă

Virgil Gălăţanu a transformat mersul cu bicicleta într-o ocupaţie permanentă. Din anul 2002 el a parcurs 400.000 de kilometri în 100 de ţări. Acum şi-a propus să doboare recordul mondial, de 160 de ţări străbătute.

Va avea nevoie de aproximativ şase ani pentru a atinge cifra de 190 de ţări străbătute, cu 30 peste recordul mondial actual. Românul, trecut de 50 de ani și de fel din Roman, a început un tur al reşedinţelor de judeţ din țară, pentru a încerca să strângă fonduri, altfel nu-şi poate relua cursa începută cu nouă ani în urmă. La Târgu Mureş, unde a primit susţinere din partea Prefecturii şi a Primăriei, şi chiar a câtorva jurnalişti, Gălăţanu a declarat că-şi propune să traverseze în total 190 de ţări daca bugetul i-o va permite, relatează Agerpres. El a povestit ca a fost, deja, prin judeţe ca Bihor, Satu Mare, Maramureş şi Cluj, unde nu a găsit sprijin din partea autorităţilor. De la Târgu Mureş, biciclistul temerar a plecat către Miercurea Ciuc în speranţa obţinerii unor fonduri pentru a continua călătoria. Primit cu simpatie în statele nord-europene În majoritatea ţărilor din lume românul a fost bine primit, oamenii au înţeles iniţiativa sa şi s-au dovedit ospitalieri, spre deosebire de mult clamata 'ospitalitate românească', unde nu i se dă nici măcar o sticlă cu apă, a explicat Gălăţanu.

Mai mult, pe lângă lipsa de ospitalitate, în România el spune că a avut probleme cu lipsa de civilizaţie a participanţilor la trafic, precum şi cu dese opriri din partea poliţiei, pe când în statele nord-europene a fost primit cu simpatie, ca de altfel şi în multe state africane şi asiatice.

Dintre cele 100 de state străbătute pe bicicletă, Virgil Gălăţanu a remarcat pistele de biciclişti foarte largi existente în China, cutremurele frecvente din Comore, sărăcia din Mauritania, curăţenia din Namibia, faptul că orice drum din statele africane duce către capitala statului, ospitalitatea pakistaneză etc.

Ne puteți urmări și pe Google News