Evenimentul Zilei > Social > Un român, inventatorul îngrăşământului-minune
Un român, inventatorul îngrăşământului-minune

Un român, inventatorul îngrăşământului-minune

Timişoareanul Ioan Davidoni a inventat un îngrăşământ magnetic ecologic care poate accelera creşterea graului cu până la 30%, informează Green Report.

Davidoni susţine că, după ce au stat trei zile în pământ tratat cu noul îngrăşământ, chiar şi plantele ofilite şi-au revenit.

"Îngrăşământul nu conţine nicio substanţă chimică, deoarece acţionează doar pe partea magnetică a plantei, un fir de grâu, spre exemplu, conţinând până la 30.000 de particule fotonice", a explicat Davidoni.

Inginer pensionar,timişoreanul are în palmares peste 150 de invenţii şi inovaţii pentru care a fost premiat la saloanele de profil din Bruxelles, Geneva şi Budapesta.

Potrivit acestuia, multe din invenţiile sale au fost furate de străini deoarece nu au fost înregistrate ca mărci româneşti. Printre acestea se numară sutienul şi pantofii cu vibraţii, remediu medical pentru nodulii canceroşi de la sân sau dezechilibrele de magnetism din corp şi ecranele antiradiaţie pentru telefonul mobil.

Prefectul de Timiş, Ovidiu Draganescu, a afirmat că vor fi făcute toate demersurile pentru plata taxelor de protecţie pentru îngrăşământul magnetic, iar Universitatea de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului va asigura un contract de un an pentru cercetarea oficială a produsului.

(13:00)