Evenimentul Zilei > Actualitate > Un român care transporta 24 de imigranţi în Austria a fost ARESTAT
Un român care transporta 24 de imigranţi în Austria a fost ARESTAT

Un român care transporta 24 de imigranţi în Austria a fost ARESTAT

Un cetăţean român a fost arestat în Austria după ce a fost surprins de poliţie că transporta 24 de imigranţi într-o camionetă. Conform poliţiştilor, aceasta era ca o “închisoare pe roţi”.

"Vehiculul transporta 24 de minori afgani, majoritatea de aproximativ 16 sau 17 ani. Ei erau înghesuiţi în acest vehicul periculos ca obiectele, îngrămădiţi unii peste alţii într-un spaţiu mic", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, informează Mediafax, citând publicaţia Le Soir.

Cei 24 de imigranţi erau ţinuţi ca într-o închisoare, camioneta având un sistem de securitate asemănător cu cel al unei închisori de maximă securitate. "Geamurile şi uşile laterale fuseseră blocate, un grilaj era plasat pe interiorul geamurilor, care erau vopsite în negru. Prin exterior, uşile aveau lacăt. Era ca o închisoare pe roţi", a mai spus reprezentantul poliţiei.

Şoferul român al camionetei, care a fugit atunci când vehiculul său a fost controlat de poliţie la Viena, a fost prins şi arestat.
Starea de sănătate a imigranţilor nu a necesitat intervenţie medicală. Acest incident vine după ce, săptămâna trecută, s-au descoperit într-o camioneta frigorifică, abandonată pe o autostradă din Austria, cadavrele a 71 de imigranţi.