Un român a comis o fraudă uriașă cu vânzări fictive pe internet. Clienți din mai multe țări au plătit peste 3 milioane de dolari pentru obiecte de lux. Ei nu au primit însă produsele niciodată. Românul convertea banii obținuți în Bitcoin.
Fraudă uriașă cu vânzări fictive pe internet, comisă de un român. Oameni din Marea Britanie, SUA sau India au plătit peste 3 milioane de dolari pentru obiecte de lux pe care nu le-au primit niciodată. Banii erau apoi convertiți în Bitcoin, relatează Digi 24.
Produsele achiziționate nu mai ajungeau la cumpărător niciodată
Vizat în acest dosar este un tânăr extrem de cunoscut în lumea vedetelor. El însă nu este singurul implicat în rețeaua care a reușit să păcălească, în ultimii ani, zeci de persoane. Cetățenii străini erau tentați de ofertele avantajoase ale unor produse care nu au mai ajuns niciodată la ei, deși le-au plătit.
Toți banii obținuți în urma anunțurilor false erau convertiți în criptomoneda bitcoin, motiv pentru care procurorii l-au chemat la audieri și pe șeful Bitcoin România, mai relatează sursa citată.
Șeful Bitcoin România a fost chemat la audieri în acest dosar
"Am fost chemați petru că unii dintre utilizatorii platformei noastre au făcut parte din acest grup infracțional, la un moment dat în viața lor, și se presupune că o parte dintre criptomonedele tranzacționate prin intermediul platformei provin din acele fraude", a declarat George Rotariu, șeful platformei de tranzacționare a criptomonedelor în România.
Cazul pentru care George Rotariu a fost chemat să dea explicații la DIICOT datează din 2014. Șeful platformei de tranzacționare a criptomonedelor spune că au fost luate toate măsurile pentru a opri activitățile ilicite. Procurorii DIICOT continuă cercetările în dosarul în care a fost descoperită o pagubă de 3 milioane de dolari.
Cel mai probabil, în perioada următoare vor apărea oficial și numele ”grele” implicate în această fraudă de proporții și scandaloasă la nivel național și internațional. România este una dintre țările renumite pentru activitățile promovate și realizate prin intermediul internetului, incluzând și partea negativă și neonorantă în acest sens, dar și pentru implicarea unui număr mare de utilizatori de criptomonede, în special moneda virtuală Bitcoin. Din păcate, în spatele acestor schimburi se găsesc bani obținuți într-un mod murdar și ilegal.