Evenimentul Zilei > Actualitate > Un rapper sud-coreean face senzaţie: clip cu peste 260 de milioane de vizualizări | VIDEO
Un rapper sud-coreean face senzaţie: clip cu peste 260 de milioane de vizualizări | VIDEO

Un rapper sud-coreean face senzaţie: clip cu peste 260 de milioane de vizualizări | VIDEO

Clipul Gangnam Style a adunat peste 260 de milioane de vizualizări, însă majoritatea celor care l-au urmărit n-au înţeles o boabă din mesajul transmis de rapperul sud-coreean Psy.

Associated Press a explicat ce se află în spatele dansurilor şi scenelor ciudate care au făcut deliciul întregii lumi. Piesa "Gangnam Style" vorbeşte despre lumea bună din Coreea de Sud şi despre cartierului Gangnam, în care trăiescu mulţi dintre cei mai bogaţi sud-coreeni. Sentimentele antagonice de ură şi invidie sunt exprimate în melodia cântată de PSY, un rapper de 34 de ani care are numele real de Park Jae-sang.
PSY provine el însuşi dintr-o famile bogată, care locuieşte foarte aproape de Gangnam, şi a debutat în muzică în 2001. Vedetele de la Hollywood deja înnebunite după melodia rapper-ului, toate dorind să înveţe cât mai repede dansul din clip!
De la invidie la dispreţ
Cartierul Gangnam este de aproximativ 6 ori mai mic decât catierul bucureştean Pipera şi găzduieşte aproximativ 1% din populaţia Seulului, capitala Coreei de Sud. Preţul mediu al unui apartament în Gangnam este de 716.000 de dolari, bani pe care o familie obişnuită din Coreea de Sud îi câştigă în 18 ani. Situaţia nu a fost însă întotdeauna aşa. În Coreea de Sud a existat o adevărată frenezie imobiliară la începutul anilor 2000, astfel că proprietarii de apartamente şi speculanţii imobiliari din Gangnam s-au îmbogăţit peste noapte.
Pentru sud-coreenii de rând, Gangnam trezeşte sentimente amestecate, care variază de la invidie la dispreţ. Oamenii obişnuiţi sunt nemulţumiţi de faptul că locuitorii cartierului Gangnam monopolizează cele mai bune oportunităţi de educaţie, cele mai bune serivicii medicale şi de faptul că îşi cheltuie banii pe produse occidentale de lux pentru a-şi afişa în mod ostentativ statutul social. 
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/9bZkp7q19f0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News