Povestea a început în februarie 2013, când băiatul a plecat în localitatea Murfatlar din Constanța împreună cu un amic, la curățat via, scrie Monitorul de Botoșani.
În martie, un alb bărbat l-a întrebat dacă nu ar vrea să mai câștige ceva bani în plus. Acesta l-a dus la o societate specializată în înfiinţarea de firme, unde a semnat cu ochii închiși câteva documente și a primit o ștampilă. I s-au promis mai apoi 50 de lei pe zi, dacă acceptă să scoată bani din bancă și să își pună semnătura pe diverse acte.
„Mă ducea cu maşina în faţa băncii, iar eu duceam un borderou la ghişeu, ştampilam şi semnam. Puneam banii într-o pungă sau un rucsac şi îi dădeam şefului”, explică Florin J. La sfârşitul lunii august, însă, tânărul s-a trezit cu Poliția la ușă. „Sunt nevinovat şi nici nu ştiu ce s-a întâmplat de fapt”, a mai spus Florin J.
Acesta s-a întprs în Văculești, dar se teme să nu fie închis ani buni pentru prostia lui. Mai multe documente ale firmei, sute de chitanţe neştampilate şi fără antetul beneficiarului arată că a încasat de la două banci constănțene sume fabuloase, cuprinse între 150.000 şi 200.000 de lei fără să se ştie însă cine este adevăratul beneficiar. Anchetatorii constănţeni au confirmat faptul că botoşăneanul a fost manipulat de un grup infracţional compus din circa 20 de bărbaţi.

Citește și: