Evenimentul Zilei > Actualitate > Un proxenet și un traficant d edroguri, acoliții soților care spărgeau bancomate cu butelia
Un proxenet și un traficant d edroguri, acoliții soților care spărgeau bancomate cu butelia

Un proxenet și un traficant d edroguri, acoliții soților care spărgeau bancomate cu butelia

După ce marți a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, un albanez care era complicele soților Ritan, cei care au detonat și jefuit un bancomat, într-un centru comercial din Arad, a fost prins încă un complice.

Este vorba despre un timișorean. Acesta a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale (SIC) din cadrul IPJ Arad, vineri, 22 martie. După audieri și o reținere pentru 24 de ore, Voislav Milan Pantea a fost prezentat Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă, instanța admițând propunerea procurorilor.

Pantea este un ”cunoscut” mai vechi al procurorilor, fiind, de-a lungul timpului, trimis de mai multe ori în judecată. În 2010 era acuzat aderare la grup infracțional și proxenetism, fiind unul din cei 31 de bărbați care exploatau sexual copii și tinere din zona Moldovei. În acel  az, ancheta a durat câțiva ani.

Pe de altă parte, albanezul Borodi Fatjon, arestat și el săptămâna aceasta în cazul jafului din Arad, e cunoscut mai vechi al autotităților italiene. El a fost anchetat într-un dosar ăn care, împreună cu alții, prinși traficând cinci kilograme și jumătate de heroină și jumătate de kilogram de cocaină. Ulterior, ca să scape, s-a mutat în Maramureș.

La finalul unei anchete care a durat luni de zile, anchetatorii au descoperit că cei doi soți – ea are 28 de ani și el 32 de ani, sunt principalii suspecți ai unei serii de spargeri de bancomate „cu butelia”. Mai exact, foloseau o butelie cu ajutorul căreia umpleau cu gaz ATM-urile. Apoi, pentru a declanșa explozia, foloseau un cablu electric cu electroșoc confecționat artizanal pentru a produce scântei.

Claudia și Flavius Ritan au fost capturați în urma anchetei declanșate de polițiștii din Arad după explozia unui bancomat din incinta unui Carrefour Market, pe 14 ianuarie 2019. Cei doi se ascundeau într-un apartament din Arad.