Pe 14 iunie sunt, în calendarul creștin ortodox, Sfinţii: Sf. Prooroc Elisei, Metodie şi Iulita.

În ”Kalendar” este Eliseiul Grâului, Sf. Elisei. Se ţine de toată lumea – e rău în primul rând de grindină, dar şi de ciumă, de toate bolile, de lup, de urs, de muşcătură de şarpe!

Se spune că trebuie să se lucreze doar până la miezul zilei fiind, evident, o nouă pauză agricolă în magia naturii creatoare a bobului de grâu. Bun, ce îi place mai mult omului decât să nu muncească, aşa că nu este greu de ţinut!

Astăzi îl pomenim pe revoluționarul argentinian, pe rebelul cu o cauză, Che Guevara. Nu a fost niciodată modelul meu de viață, dar nu pot să nu-l respect și să nu-l admir. Che este exemplul sentimental şi tragic al celui care merge până la capăt, plătind chiar cu preţul vieţii ideea proprie, idealul, cauza căreia i s-a dedicat. Medic şi asasin, cinic şi romantic, exemplu de dualitate a zodiei Gemenilor, cu foarte multe defecte şi poate cu și mai multe calităţi, Che a fost o figură complexă, de legendă, pe drept cuvânt caracterizat de Jean Paul Sartre: “a fost cea mai completă fiinţă umană a vremurilor noastre”.

Am lăsat, nu știu de ce, curierul UE de săptămâna trecută nedesfăcut. Astăzi am fost vrednic și l-am citit, afară plouă ca în Bacovia, călugărul Cristian se luptă cu tableta pe care a primit-o cadou de la rudele mele din State. Are o problemă: ”cum prind Trinitas?” Așa că eu m-am apucat de studiul curierului UE. Are multe lucruri foarte interesante. De exemplu:

Lansat in urma cu doua luni, proiectul EBU (European Broadcasting Union) intitulat “Generația ~Ce fel de Europă~” a adunat raspunsuri de la 715.000 de tineri intre 18 si 34 de ani din 31 de țari europene. 18 țari sunt membre ale EBU care, impreuna cu un alt grup de tari au acceptat sa intre in proiect pentru a raspunde la un chestionar cu circa 140 de intrebari despre familie, prieteni, societate, viitor, tara, identitate si tehnologie. Pana acum au fost inregistrate circa 62 de milioane de raspunsuri la întrebări. O întrebare = un răspuns, în total 62 de milioane! Cele mai multe chestionare vin din Franta (315 491), urmata de Germania (87 856), Austria (63 803) si Italia (57 507). Ultima tara intrata in proiect este Elvetia. Utilizand intrebarile din chestionar, fiecare membru EBU implicat produce 20 de inregistrari video, apoi televiziunile realizeaza mai multe documentare tematice: “Despre intimitate”, “Cum devii adult”, “Munca mea”, “Eu și prietenii mei “ și alte asemenea teme stupide, artificiale, făcute, evident, de sociologi și psihologi. Proiectul înregistreaza deja raspunsuri interesante la chestionar: una dintre întrebarile adresate doar in 27 de state, s-a referit la eventualitatea părăsirii UE a țării celor sondați. Au fost de acord, intr-un numar foarte mare, doar tinerii  din Suedia, Finlanda si Croatia. Apoi, in Spania, Germania, Olanda, Belgia, Germania, Slovacia, Austria si Bulgaria, majoritatea a raspuns ca generatiile precedente sunt de vina pentru problemele cu care se confrunta azi tinerii. Cea mai slaba incredere in politica se inregistreaza in Italia, Romania, Bulgaria si Grecia. La intrebarea: ”Va ofera societatea ocazia sa aratati de ce sunteti capabili cu adevarat?”, raspunsul  majoritar a fost NU, in Irlanda, Spania, Franta, Italia, Albania, Grecia, Bulgaria si Turcia. La intrebarea: ”Ati putea fi fericiti fara internet?”, tinerii din Olanda, Spania, Suedia, Finlanda, Cehia, Italia, Austria, Slovenia, Croatia si Ungaria au raspuns ca s-ar descurca. In schimb, irlandezii, galezii si grecii au fost singurii din Europa care au declarat ca nu ar putea fi fericiti fara un telefon mobil. Majoritatea tinerilor a declarat despre casatorie ca este “visul” lor, in timp ce majoritatea spaniolilor, romanilor și grecilor intervievati, a afirmat ca este doar “o bucata de hartie”. Baieții care poarta pantalonii lăsati încat li se vede slipul, “deranjeaza” majoritatea tinerilor din Europa, cu exceptia spaniolilor, a francezilor și a slovenilor!

Cei 18 membri ai EBU care se ocupă de proiect și oferă baza logistică de proiect sunt radiodifuzorii publici din Olanda, Germania, Cehia, Grecia, Franta, Austria, Italia, Belgia, Irlanda, Elvetia, Spania, Tara Galilor.

Cine dorește mai multe informații, poate accesa: http://www.ebu.ch/news/2016/06/generation-what-project-reaches

Duminică, 12 iunie, s-au terminat, la Dresda, întâlnirile Bilderberg. Corect așa este, deoarece la consultările foarte discrete nord-atlantice, fondate de Regalitatea Olandeză, se ajunge numai pe bază de invitații. Și nu este o singură întrunire, ci mai multe. Știu eu ce știu! Și mai știu ceea ce se zvonește, teoria conspirației, că cei mari și tari au hotărât în weekendul trecut să trateze, poate prin amputare, partea bolnavă a Europei, este vorba de Marea Britanie. ”Brexit, yes, my good man!” Dar, poate nu am fost suficient de clar. Chiar cu un vot de ieșire din UE, hotărît la Bilderberg, Marea Britanie, perfidul Albion, o să facă în așa fel ca să mai obțină avantaje, derogări și subvenții în relația cu continentul. Plec, dar rămân cu tine!

O să trăim și o să vedem, solstițiul de vară, când are loc votul britanic, este aproape. Mai poate să fie și invers pe invers, pentru că acolo, la întâlnirile Bilderberg, a făcut deliciul saloanelor de convorbiri marele maestru al combinațiilor, Dominique Strauss-Khan și venerabilul are de plătit niște polițe. O să le plătească, că prea și-au bătut joc de el, prea multe i-au înscenat!

Așteptând ziua în care o să vină peștii, a fost un film bun, de demult, dar și un proverb din Polinezia, la sfântu’ așteaptă, la paștele cailor, mă mulțumesc să știu, fără nicio teorie a conspirației, că mâine este, în definitiv, o altă zi!   

BERBEC   Optimismul e garantat azi. Te poţi afla între nişte oameni care văd jumătatea plină a paharului. Trebuie să găseşti proporţia corectă între obligație și interes, între muncă şi distracţie. Evită deciziile care duc la schimbări majore. Unele lucruri sau persoane pot întârzia şi din cauze obiective. Oferă circumstanţe atenuante. Iartă ca să fii şi tu iertat. Ştii legea lui Ohm, nu fizicianul cu electricitatea, ci legea din Ferentari: „fii om cu mine, ca să fiu om cu tine!” Dacă te duci la serviciu, înseamnă că ai de lucru. Aşa că păstrează-l! Serviciul. Poţi să faci urât şi după ce pleacă şeful din birou. Treburile neterminate trebuie analizate şi dacă se poate, gandeşte-te cum sa le finalizezi. Nu incepe astazi proiecte sau afaceri noi. Evită discuţiile tranşante, pentru că pe orice subiect ar fi – astăzi nu eşti suficient de convingător!

TAUR    Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Tenacitatea de astăzi, în realizarea scopurilor, e un bun exemplu. Deneb te avertizeaza sa-ti supraveghezi sanătatea şi regimul alimentar şi să răreşti ţigările! Sigur, dacă fumezi! Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai. Există un aspect uşor nefavorabil în ceea ce priveşte deplasările tale. Dacă poţi, amână călătoria pe mâine, e mai bine! Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv. Ai intrat într-o rutina care te protejează dar nu te motivează – asta dacă zi-lumină munceşti pentru alţii.  Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Trebuie să fii mai informat, găseşte alte surse decât cele pe care le ai acum. Încearcă, dacă îţi serveşte la ceva, să ai o perspectivă mai îndepărtată asupra ultimelor evenimente în care ai fost implicat, cu sau fără voia ta.

GEMENI   Astăzi trebuie să spui direct şi cinstit care sunt interesele tale şi de ce ai nevoie. Atenţie mărită la utilizarea unor substanţe ca medicamentele, alcoolul şi dulciurile industriale. Relaţiile cu persoanele nascute in semne de aer şi foc sunt azi armonioase, dar nu şi cu cei din semne de apă şi pământ. Dacă ai unele probleme cu bancile, sau de natură financiar-bancară, nu ezita să insişti cât poţi. Tenacitatea ta poate va fi răsplătită. Posibile discuţii aprinse cu cineva de la care vrei sa obtii ceva important. Stelele iti dau reusita daca esti suficient de logic. In general vorbind, mai multe planete şi indicatori astrologici îţi îţi sunt favorabili.  Pentru cei nascuti in ultima parte a zodiei, stelele, cu voia Domnului, arată astăzi numai lucruri bune şi vesele, adica o zi întreagă de influenţe favorabile.

RAC    Faci eforturi ca să te achiţi de urgenţele cotidiene. Cu cumpătare și bun simț, pentru că ai o înclinare naturală către armonie şi echilibru. Pregătește schimbările pe care le dorești! Profesional treburile par să meargă mai bine. La fel si amorul. Dar astăzi nu prea eşti „rezonabil”. Adică ai idei preconcepute, dar nu eşti deloc nervos. Nu vrei să fii nervos şi frustrat ceea ce este foarte bine. Încearcă să pari entuziast de toate noutăţile pe care ţi le comunică surâzători colegii şi/sau rudele. Dacă ei sunt mulţumiţi, trebuie să te bucuri şi tu – lasă inerţia şi prudenţa semnului de apă, în care te-ai născut, pentru altădată!

LEU   O surpriză, sau ceva neașteptat! Astăzi, la serviciu, unde activezi, ceva interesant și poate profitabil, se întâmplă. Pregăteşte-ţi o seară plăcută şi relaxantă ca să-ţi „încarci bateriile”! La serviciu, sau unde îţi desfăşori activitatea, astăzi trebuie să dai dovadă de mare abilitate. Sunt anumite „capcane” care te pândesc, dar cu profesionalism şi cu prudenţă o să dejoci orice aspect nefavorabil. Pentru că, şiret şi bine informat de stele, tu ceri sprijinul colegilor! Nu încerca să te baţi cu toată lumea în acelaşi timp, planifică-ţi secvenţial activitatea şi priorităţile tale. In jungla de beton ai luptat bine până acum, deci, eşti dispus să continui.  Ziua se anunţă favorabilă în ceea ce priveşte domeniul conjugal, sau de cuplu. Sunt favorizate domeniile vieţii în comun, lucrurile pe care le împarţi cu dragoste şi plăcere cu cei dragi.

FECIOARĂ    Nu te implica în conflicte cu semnele de foc. Afacerile personale şi sentimentale sunt bine aspectate. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Nimic de care să te temi! Ceva te deranjează. Poate fi vorba de o admiraţie excesivă care se transformă în „deochi”, poate chiar un atac psihic ca la Dragoş Argeşanu, în orice caz, cineva este cu „ochii” pe tine. Nu incepe nici o discuţie importanta sau vreo negociere inainte de miezul zilei. Daca ai de făcut deplasari sau calătorii azi este ziua – adică astăzi este ziua în care poţi începe călătoria, sigur, dacă nu ai plecat ieri şi astăzi eşti deja pe drum! Schimba locul şi iti schimbi si norocul. O veste care te interesează, probabil pe seara – încă nu poţi să-ţi dai seama cât de bună este. O să vezi tu, mai târziu.

BALANŢĂ   Călătoriile de plăcere, sau mici vacanţe începute astăzi, pot fi fructoase ori se dovedesc plăcute. Atenţie la bani. Limitează cheltuielile la un nivel suportabil, dar nici să fii zgârcit! Domneşte o mare tensiune în legătură cu nişte  teste, sau examene. Dar, poate fi cea mai profitabilă zi a săptămânii. Eşti deosebit de inspirat în afaceri cu banii altora, în special în achiziţii şi cumpărături. Amorul, de asemenea, este bine aspectat. Profită de favorurile stelelor şi comunică cu anturajul, cu cei din jurul tău. S-ar putea să ai surprize plăcute. Perioada îţi este favorabilă, acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi, te vei simţi foarte bine depănând amintiri frumoase. Si aşa poate să-ţi vină o idee noua, sau să-ti aminteşti de o relatie folositoare. In definitiv pentru ce ai amintiri, dacă nu le foloseşti!

SCORPION   Domeniul emoţional e avantajat. Ziua te ajută să te înţelegeţi mai bine cu cei apropiaţi, cu familia, cu anturajul. Nu întrerupe pe cel cu care vorbeşti, lasă-l să spună tot ce are de spus! Pe plan sentimental este momentul unor discuţii. Discuţii placute şi, adeseori, chiar necesare. Din când în când trebuie reinventată arta amorului, iar discuţia este primul pas.  Este bine să te bucuri mai mult de ce ai şi să laşi deoparte, măcar astăzi, planurile măreţe de viitor. Nu din cauza “crizei” la care suntem instigaţi şi condamnaţi, ci din considerente practice şi familiale. Configuraţia cosmică te avertizeaza să te odihneşti mai mult şi să-ţi menajezi sănătatea. Astăzi sunt favorizaţi nativii care activează în servicii publice sau administraţie şi de asemenea cei care, de fapt foarte puţinii, cei care încă mai produc marfă. Se apropie nişte termene, sau examene şi ai chef de orice numai de asta, nu! Concentreaza-te acum, ca să te distrezi după!

SĂGETĂTOR  Nimic amenințător, nimic neplăcut! Cu mai mult pragmatism şi efort bine dozat poţi să te simţi astăzi, chiar bine, cu speranță în viitor și fără presiunea artificială a veștilor negative. Evită deciziile care duc la schimbări majore şi mai ales nu te repezi sa tragi concluzii. Unele lucruri sau persoane pot întârzia din cauze obiective. Totul apare destul de neclar şi confuz. Doreşti mai multa claritate şi lumină. Timpul rezolva totul, sau aproape totul. Puţintică răbdare, vorba lui Caragiale. Nu trebuie să schimbi nimic din programul pe care l-ai stabilit – chiar dacă informaţiile pe care le primeşti sunt contradictorii. Conjunctura iţi indica să nu te repezi sa tragi concluzii gresite, sa ai suficienta rabdare, pentru ca lucrurile se vor lamuri. Azi configuratia astrala iti ofera prilejul sa inchei unele lucrari sau situatii mai vechi si sa lamuresti unele aspecte ale sentimentelor tale. Este momentul să-ţi faci prieteni din anturaj, pentru ca s-ar putea sa ai nevoie in curand de sprijinul si ajutorul lor competent. Viitorul iti zambeste, trebuie să laşi un pic comoditatea şi să fii mai harnic. Puţintică răbdare!

CAPRICORN   O veste pare că te interesează mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt avantajate. Astăzi frecventează familia, anturajul, prietenii care te fac să te simţi bine venit şi confortabil. Mult entuziasm şi optimism şi o privire mai filozofică asupra vieţii te ajută să te bucuri din plin de deliciile verii. Care delicii, costă mult! Aşa că vezi de unde faci rost de bani! O dimineaţă mai aglomerată. Trebuie să te organizezi mai mult, să fii mai eficient, mai ales în prima parte a zilei. Poţi să finalizezi unele lucruri importante, poate şi acasă, în a doua parte a zilei. Anumite evenimente şi o justă evaluare a situaţiei te fac să preţuieşti încă o dată ajutorul colegilor şi a prietenilor adevăraţi şi să dispreţuieşti din nou pe inamicii personali sau conjuncturali. Iartă, dar nu uita şi nu trebuie să faci mereu aceiaşi greşeală: cea cu încrederea nelimitată în oameni, în partea lor bună şi creştină.

VĂRSĂTOR   O atmosferă de solidaritate şi cooperare domnește în anturaj. Şi tu eşti punctul central! Nu risipi vraja, aşteaptă şi zâmbeşte. Poate au să-ţi ceră ceva, pentru că „interesul poartă fesul”! Un semn de foc iti poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. In aceasta perioada ai ceva noroc. Aspectele lui Venus indică prieteni noi şi o viaţă socială mai densă, mai reuşită.  Astăzi poţi rezolva treburi importante şi lua deciziile care se impun – o zi excelentă pentru planuri strategice şi hotărâri cu greutate. Un proiect început acum câteva zile începe să ia amploare şi îţi solicită participarea ta din ce în ce mai mult. În a doua parte a zilei, o perioadă foarte bună pentru spectacole sau vizite sociale la prieteni cu influenţă. Pentru mulţi Săgetători, astăzi începe un proces de dinamică crescută, de lucru făcut bine şi la timp. Totuşi, pe unii îi ia cu rece şi fierbinte pe la arc şi săgeţi că sunt în criză de timp. Aşa că este bine să ceri ajutor de pe acum ca să nu fii refuzat mai târziu, când toată lumea intră în criza de timp din cauza concediilor. Care criză şi asta este doar o  copie!

PEŞTI   Deciziile par uşoare. Reuşeşti să-ţi aduci aminte de situaţii similare din trecut, de soluţia câştigătoare. Experienţa contează, reflectezi! Astăzi pregăteşte-ţi din timp reacțiile sociale. Peştii de toate categoriile, rechini sau plevuşcă, trebuie să-şi îndrepte atenţia către asociaţi, parteneri, colegi, către anturaj, în general, pentru ca să evite să aibă decepţii. Pastreaza prieteniile de afaceri strict conventionale si nu-ti baga partenerii in casa. Astăzi, măcar! Un prilej excelent sa pui la punct unele probleme legate de casă, cămin, familie, sau proprietati. Suna-ţi prietenii, aşa, să vezi ce mai fac! Astăzi, pe seară, te simţi bine şi ai vrea să-ţi depasesti conditia sau sa incepi ceva nou, orice – chiar de azi! Totusi, atenţie la deciziile importante, în special la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri, dar mai ales în dragoste.

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: