Evenimentul Zilei > Politica > Un primar de pe litoral acuză: „Ludovic Orban pune cruce turismului românesc!”
Un primar de pe litoral acuză: „Ludovic Orban pune cruce turismului românesc!”

Un primar de pe litoral acuză: „Ludovic Orban pune cruce turismului românesc!”

În urma declarațiilor premierului Ludovic Orban despre necesitatea impunerii unor restricții suplimentare în zonele aglomerate, pe litoral sau în București, primarul Constanței, Decebal Făgădău, dă de înțeles că șeful Executivului sabotează turismul românesc.

Reacția dură a primarului Decebal Făgădău are la bază declarațiile premierului, de miercuri dimineață, conform cărora este posibil ca noile măsuri anticovid să fie implementate în anumite zone aglomerate din țară, făcând referire la litoral și București. Primarul Constanței este deranjat de faptul că guvernanții au în vedere să impună obligativitatea purtării măștii de protecție inclusiv pe plaje, cât și închiderea teraselor din stațiuni.

„Îmi este greu să înțeleg ce vor să facă guvernanții. L-am ascultat pe premier și înțeleg așa: guvernul nu are nicio obligație iar nouă, autorităților locale și cetățenilor, ne revin toate obligațiile. Există o lege care obligă guvernul să distribuie măști gratuit persoanelor care au venit până în o mie de lei. Nu au venit aceste măști!”, transmite primarul Constanței, Decebal Făgădău, într-un comunicat de presă.

Decebal Făgădău nu se oprește aici. „Mi se pare aberant! Dacă încă avem instituții care nu respectă regula purtării măștii în spații închise, cum poți să-i obligi pe niște oameni care au venit în vacanță, la relaxare, să respecte niște reguli care se schimbă de la o zi la alta? Eu cred că ar fi mult mai simplu ca guvernul să spună clar: domnule, hai să închidem turismul, hai să distrugem afacerile acestea”, arată primarul Constanței.

El susține că, tot timpul, sunt amenințări și se vine cu reguli noi. „Probabil ca urmează ca domnul premier să ne spună cu subiect și predicat: dacă vreți în concediu, nu mai mergeți în România, pentru că e rău – mergeți în Grecia, mergeți în Bulgaria. Asta mai rămâne să ne spună, cât de slabi suntem noi și cât de puternici sunt ceilalți. Este o măsură aberantă care pune cruce turismului românesc!”, încheie Decebal Făgădău.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de marți, 28 iulie, Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.  Hotărârea va fi analizată, spre aprobare, în ședința de Guvern, care începe la ora 19,00. Noile restricții vor intra în vigoare de la 1 august.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: