Un post TV la un pas de fi închis după mai bine de 20 de ani de emisie. ANAF-ul a pus poprire pe conturi, iar vedetele televiziunii, date afară

Sursa foto: Dreamstime.com

Încă din vara anului trecut mai multe persoane din conducerea televiziunii, dar și mulți dintre angajați, și-au dat demisiile. Totul din cauza problemelor financiare ale televiziunii. Încă din luna mai fuseseră anunțate restructurări.

La doar câteva luni de la transformarea în post generalist de știri, Etno TV, cunoscut mai mult pentru emisiunile de folclor, a rămas fără angajați, demisiile au mers pe bandă rulandă.

Chiar și multe persoane din conducere au decis să părăsească postul de televiziune. Totul a pornit, se pare, de la problemele financiare pe care le are compania. Încă din luna mai a anului trecut postul anunțase că a început să facă restructurări, mai ales după ce unele programe nu au avut audiență.

Etno TV a pătruns în casele oamenilor într-o zi de decembrie 2001. Antreprenorul Silviu Prigoană a fost cel care a lansat primul canal de televiziune dedicat 100% folclorului românesc. Și a fost un succes, pentru că încă din primii ani, canalul s-a bucurat de o audiență ridicată. Însă, după mai bine de 20 de ani, Etno este în pragul colapsului!

Au dispărut oameni, au dispărut emisiuni

„E groasă rău la Etno, ANAF-ul a pus poprire pe conturi, au zburat vreo 40 oameni de acolo. Au dispărut emisiuni. Nici Dana Chera sau Alex Ferariu n-au mai avut emisii, că n-au cu ce să-i plătească”, a declarat o sursă pentru Cancan.

„Pe post, înțeleg că dau acum numai reluări. Și nu se mai justifică nici licența de post generalist, din moment ce nu mai au emisiunile. Începuse un matinal în noiembrie, l-au scos și pe ăsta”, a continuat sursa. Mai mult, sediul a fost mutat în subsolul unei clădiri din Floreasca, dar unde nu este suficient spațiu pentru a face puținele emisiuni care au mai rămas în grilă.

În vara anului 2021, jumătate din postul de televiziune Etno TV a fost preluat de Planning Media, firmă deţinută de Felix Rache şi de soţia lui, Constantin Janina-Nectara. În plus, cealaltă jumătate este împărţită între Honorius Prigoană, care deține 40% din firmă şi Rareş Gărduş cu 10% din acțiuni.