Un ziar pakistanez a dezvăluit că avionul fără pilot a lansat trei rachete asupra unei case cu patru camere din zona oraşului Wana din Waziristanul de Sud, provocând moartea a nouă militanţi.

Una dintre persoanele ucise în atac s-a dovedit a fi Ilyas Kashmiri, un militant aflat pe lista celor mai căutaţi cinci terorişti din lume, înmânată de către secretarul de stat american Hillary Clinton omologilor săi pakistanezi în timpul vizitei sale surpriză de o zi efectuată în Pakistan pe 27 mai.

Statele Unite îl căutau pentru mai multe atacuri teroriste comise pe teritoriul Afganistanului, Pakistanului şi Indiei. Kashmiri conducea organizaţia Harkatul Jihad al-Islami, o grupare extremistă apropiată al-Qaida. El era considerat unul dintre posibilii succesori ai lui Osama bin Laden la conducerea renumitei reţele teroriste.

Autorităţile pakistaneze l-au suspectat pe Kashmiri că s-a aflat în spatele atacului asupra bazei navale Mehran din Karachi, luna trecută. Atunci, un grup de doar şase militanţi islamişti a rezistat timp de 15 ore unui contraatac al forţelor speciale ale armatei pakistaneze.

Oficialii de la Islamabad nu au confirmat încă moartea teroristului.