Așa cum au dezvăluit, pentru EVZ, surse judiciare, agentul Nicu Mocanu, de la Postul de Poliție Todirești era în divorț cu soția lui. Fără să știe nevasta, în perioada 2017 – 2018, i-a luat telefonul mobil și a descărcat convorbiri, fotografii și alte informații personale pe le-a transferat în telefonul său. Apoi, a început să o șantajeze pe soție și pe iubitul acesteia în baza informațiilor furate din telefonul femeii.

Practic, ne-au spus oameni ai legii, polițistul nu voia, în ruptul capului să se despartă de soția lui și a încercat să o convingă să nu divorțeze sub amenințarea că dezvăluie detaliiile „picante” găsite în telefon.

Dosarul penal a fost înregistrat la DIICOT – Vaslui, ca urmare a unei sesizări din oficiu din luna aprilie 2019, a ofițerilor de poliție judiciară din cadrul DGA – S.J.A. Vaslui.

Procurorii i-au delegat, pentru cercetări, pe ofițerii de la Direcția Generală Anticorupție (DGA).

În timpul anchetei, însă, polițiștii anticorupție au descoperit că agentul Nicu Mocanu lua mită de la diferite magazine pe care le verifica, în cadrul acțiunilor polițienești, pentru a închide ochii la presupuse infrațiuni pe care le constata.

Astfel, el a fost reținut, miercuri, pentru  luare de mită, două infracțiuni de șantaj, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic și transfer neautorizat de date informatice. El a fost condus, joi, în fața instanței, pentru arestare.