Un poliţist american foloseşte o armă cu electroşocuri asupra unei adolescente care se predase | VIDEO

Un poliţist american foloseşte o armă cu electroşocuri asupra unei adolescente care se predase | VIDEO

Camerele de supraveghere video din oraşul american Allentown, statul Pennsylvania, au suprins un poliţist care foloseşte o armă cu electroşocuri asupra unei adolescente cu care se pare că avusese un schimb de replici înainte. În imagini se vede încă cum tânăra ridică mâinile în semn de predare înainte ca poliţistul să îi ţintească cu aparatul taser zona inghinală.

Tânăra de 14 ani s-a părbuşit şi a fost apoi transportată la spitalul local pentru îngrijiri.

Familia adolescentei a dat în judecată agentul de poliţie pentru uz de forţă excesivă. Înainte de a o imobiliza, poliţistul îi băgase antebraţul în gât tinerei, împinsă cu spatele spre o maşină parcată.

Poliţia din Allentown susţine însă că tânăra îl înjurase pe poliţist şi s-a opus ulterior arestării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din înregistrare lipsesc însă două minute în care pare să se fi petrecut intriga întregii acţiuni.

Avocatul familiei adolescentei a subliniat în faţa instanţei că tânăra nu a reprezentat în niciun moment o ameninţare atât de gravă care să justifice reacţia poliţistului.

<object width="620" height="370">     <param name="movie" value="http://www.guardian.co.uk/video/embed"></param>     <param name="allowFullScreen" value="true"></param>     <param name="allowscriptaccess" value="always"></param>     <param name="flashvars" value="endpoint=http://www.guardian.co.uk/world/video/2011/dec/15/philadephia-police-taser-girl-video/json"></param>     <embed src="http://www.guardian.co.uk/video/embed" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="460" height="370" flashvars="endpoint=http://www.guardian.co.uk/world/video/2011/dec/15/philadephia-police-taser-girl-video/json"></embed> </object>