Un poliţist afgan, racolat de talibani, şi-a ucis nouă colegi în timp ce dormeau

Un poliţist afgan, racolat de talibani, şi-a ucis nouă colegi în timp ce dormeau

Un poliţist afgan şi-a împuşcat ieri nouă colegi în provincia Paktika, o regiune instabilă din sud-estul Afganistanului, a anunţat astăzi un purtător de cuvânt al autorităţilor regionale, adăugând că acesta a reuşit să fugă, însă alţi doi suspecţi au fost arestaţi.

Ieri dimineaţa devreme, la un mic punct de control, un angajat al poliţiei, prezentat sub numele de Asadullah, în loc să intre în post, şi-a împuşcat nouă colegi care dormeau, după care a fugit de la locul crimei cu ajutorul unui vehicul pick-up, luând cu el şi armele victimelor.

Atacul a fost revendicat de rebeli talibani, extrem de activi în această regiune, situată aproape de bazele lor din Pakistan, fiind confirmat pentru AFP de un purtător de cuvânt al rebelilor islamişti, Zabibullah Mujahid, printr-un sms.

Incidentul urmează mai multor atacuri comise recent împotriva militarilor NATO de soldaţii afgani, aliaţii lor în faţa rebeliunii talibane, ceea ce a pus la îndoială capacitatea forţelor afgane de a asigura independent securitatea ţării după retragerea NATO din Afganistan, prevăzută până la sfârşitul 2014.

Ne puteți urmări și pe Google News

Talibanii au afirmat în repetate rânduri că aceste atacuri au fost comise de insurgenţi infiltraţi în cadrul forţelor afgane.

Înlăturaţi de la putere la sfârşitul anului 2001 de o coaliţie militară internaţională condusă de SUA, rebelii opun o rezistenţă tenace guvernului de la Kabul şi forţelor NATO conduse de SUA, mai notează AFP, preluată de Agerpres.