Evenimentul Zilei > International > Un plic a EXPLODAT în Ambasada Franţei din Roma. Clădirea a fost EVACUATĂ
Un plic a EXPLODAT în Ambasada Franţei din Roma. Clădirea a fost EVACUATĂ

Un plic a EXPLODAT în Ambasada Franţei din Roma. Clădirea a fost EVACUATĂ

Incident şocant la Ambasada Franţei din Roma. Un colet a explodat după ce un angajat al instituţiei l-a desigilat.

Un plic care fost trimis la Ambasada Franţei din Roma a explodat după ce un angajat l-a desigilat, informează Mediafax, citând The Local. Incidentul s-a produs în cursul zilei de miercuri, iar autorităţile au deschis deja o anchetă.

Plicul a fost găsit de o femeie, angajată a ambasadei, iar când l-a desfăcut, acesta a izbucnit în flăcări. "Am văzut flacăra şi imediat m-am gândit că este o bombă", a declarat angajata citată de publicaţia italiană Il Messaggero.
Femeia, aflată în stare de şoc, nu a suferit răni, însă a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare. Clădirea a fost evacuată de urgenţă.

Înăuntrul plicului nu se afla niciun mesaj şi până în prezent nimeni nu a revendicat atacul. Angajaţilor ambasadei li s-a solicitat să nu mai atingă alte scrisori în cazul în care au fost expediate mai multe colete explozive. Plicul este inspectat de echipele Diviziei de Investigaţie Generală şi Operaţiuni Speciale (DIGOS) din Italia, iar ancheta este coordonată de o echipă anti-tero.