Evenimentul Zilei > Actualitate > Un parlamentar britanic a MURIT după ce a băut prea multă VODCĂ la un dineu oficial din Polonia. Declaraţia văduvei
Un parlamentar britanic a MURIT după ce a băut prea multă VODCĂ la un dineu oficial din Polonia. Declaraţia văduvei

Un parlamentar britanic a MURIT după ce a băut prea multă VODCĂ la un dineu oficial din Polonia. Declaraţia văduvei

Parlamentarul laburist britanic Jim Dobbin a murit după ce a consumat o cantitate mult prea mare de vodcă în cursul unui dineu oficial organizat în Polonia, în septembrie 2014, informează presa britanică pe baza concluziilor anchetei efectuate în acest caz.

Politicianul de 73 de ani a respectat tradiţia locală şi a golit câte un pahar de băutură alcoolică după fiecare fel de mâncare, relatează BBC, citat de Agerpres. Soţia lui a povestit că, la un moment dat, deputatul le-a spus unor prieteni că nu se simte bine, iar aceştia l-au dus în camera lui de hotel. El a adormit imediat, dar nu a mai putut fi trezit. A încetat din viaţă la spital în dimineaţa următoare.

Medicii legişti au constatat că Dobbin, care era specialist în microbiologie, avea în momentul decesului o concentraţie de alcool în sânge de cinci ori mai mare decât limita permisă în Marea Britanie pentru conducătorii auto. Autopsia a relevat, totodată, că în plămâni avea bucăţi de alimente, care i-au blocat respiraţia.

Membru al Parlamentului din Marea Britanie din 1997, Jim Dobbin se afla în Polonia în cadrul unei vizite organizate de Consiliul Europei în oraşul Slupsk, care fusese premiat pentru 'promovarea idealului european'.

"Avea o zi perfectă. Nu s-a oprit niciodată – a fost mereu ocupat şi, după ce a murit, am primit 940 de scrisori de condoleanţe din întreaga lume", a declarat văduva politicianului.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: