Un oraș întreg a intrat în carantină după ce a fost invadat de melci uriași. Vietățile pot cauza meningită

Un oraș întreg a intrat în carantină după ce a fost invadat de melci uriași. Vietățile pot cauza meningită Sursa foto: Arhiva EVZ

O localitate din Florida a fost carantinată pentru doi ani din cauza unor melci care pot atinge dimensiunile unui șobolan. Aceștia pot transmite meningită la om, dar distrug și peste 500 de specii de plante. De asemenea, se înmulțesc extrem de rapid și pot trăi până la 9 ani.

Un întreg oraș din Florida a intrat în carantină după ce a fost invadat de melci uriași care pot ajunge la dimensiunea unui șobolan. Melcii sunt extrem de periculoși. Sunt originari din Africa și sunt purtători ai unui parazit numit vierme pulmonar, care poate cauza meningită la oameni, scrie Daily Mail.

Departamentul pentru Agricultură și Servicii pentru Consumatori din Florida (FDACS) a confirmat că melcii au invadat orașul Port Richey, chiar la nord de Tampa, pe 23 iunie, iar carantina a fost impusă chiar a doua zi. Aceasta va dura doi ani, dar spre deosebire de blocajele cauzate de coronavirus, rezidenților li se interzice pur și simplu să mute plante, pământ, deșeuri din curte, moloz, compost și materiale de construcție în afara zonei.

Se reproduc rapid

Aceast tip de melci este dăunător și pentru mediu deoarece distruge peste 500 de specii de plante diferite. În plus, melcii au un apetit și pentru beton și pot cauza distrugeri în infrastructură.  Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, melcii au fost observați pentru prima dată în sudul Floridei în anii 1960 și a fost nevoie de aproape 10 ani și cheltuieli de 11 milioane de dolari pentru a scăpa de ei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se reproduc rapid, producând aproximativ 1.200 de ouă într-un singur an. „Fiecare melc conține atât organe reproducătoare feminine, cât și masculine După o singură împerechere, fiecare melc poate produce între 100 și 500 de ouă“, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului Agriculturii al Statelor Unite.

Pesticide pentru eradicarea melcilor

Melcii sunt, de asemenea, greu de eradicat, deoarece nu au pradători naturali. Fiecare melc poate trăi până la nouă ani. Tratamentul pentru eradicarea acestui dăunător a început miercuri, 29 iunie 2022. Autoritățile utilizează un pesticid numit metaldehidă.

„Produsele disponibile pot fi aplicate sub formă de granule, spray-uri, prafuri sau pelete de momeală. Aplicațiile sunt de obicei făcute la sol în jurul plantelor sau culturilor care trebuie protejate”, conform FDACS.