Evenimentul Zilei > Justitie > Un om de afaceri cercetat alături de Sorin Blejnar a fost ţinta unor escroci. Cum au fost prinşi în FLAGRANT
Un om de afaceri cercetat alături de Sorin Blejnar a fost ţinta unor escroci. Cum au fost prinşi în FLAGRANT

Un om de afaceri cercetat alături de Sorin Blejnar a fost ţinta unor escroci. Cum au fost prinşi în FLAGRANT

Un bărbat de 36 de ani a fost reţinut, luni seara, după ce a încercat să obţină 20.000 de euro de la un om de afaceri din Piteşti, care este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală, împreună cu Sorin Blejnar.

Omul de afaceri a fost sunat de un bărbat care s-a dat drept procurorul şef al DIICOT şi a promis că îi va rezolva problema pentru suma de 20.000 de euro.

Afaceristul a anunţat, însă, poliţia, care a organizat flagrantul.

Escrocul prins în flagrant ar fi fost trimis la întâlnirea cu omul de afaceri de către un deţinut, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor. Deţinutul este cel care a încercat să organizeze escrocheria prin care i-a cerut omului de afaceri 20.000 de euro ca să-l scape de un dosar de evaziune fiscală în care este cercetat sub control judiciar.
 
Flagrantul a fost organizat în Bucureşti, când individul trimis de deţinut a venit să încaseze prima tranşă de bani, în valoare de 5 mii de euro.

Omul de afaceri este cercetat împreună cu fostul preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, dar şi cu soţii Nemeş, într-un dosar de evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Anchetatorii vor să stabilească şi modul în care deţinutul a aflat date din dosarul de evaziune fiscală.