Evenimentul Zilei > Actualitate > Un oficial FIFA a demisionat după ce a spus o GLUMĂ despre Blatter şi corupţia din forul mondial
Un oficial FIFA a demisionat după ce a spus o GLUMĂ despre Blatter şi corupţia din forul mondial

Un oficial FIFA a demisionat după ce a spus o GLUMĂ despre Blatter şi corupţia din forul mondial

Walter de Gregorio, directorul Departamentului de Comunicare al FIFA, şi-a dat demisia din funcţie, după ce a glumit pe seama scandalului în care este implicată organizaţia de la Zurich.

Oficialul a făcut o glumă la o televiziune elveţiană, atunci când a fost întrebat în cadrul unui talk-show care este poanta sa preferată, de Gregorio a spus: "Președintele FIFA, secretarul general și directorul media sunt într-o mașină. Cine conduce? Răspuns: Poliția”. La două zile după aceste vorbe, De Gregorio a fost nevoit să demisioneze din funcţia de director al Departamentului de Comunicare al FIFA, post pe care îl ocupa din septembrie 2011. De Gregorio a fost chiar cel desemnat să susțină public punctul de vedere al FIFA după declanșarea scandalului de corupție care a dus la demisia președintelui Sepp Blatter.

După decizia lui De Gregorio de a-şi prezenta demisia, secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, unul dintre personajele bancului spus de fostul director al departamentului de Comunicare al FIFA, a declarat: "Walter a muncit incredibil de mult în ultimii patru ani și suntem foarte recunoscători pentru tot ce a făcut”.