Evenimentul Zilei > Actualitate > Un OBIECT găsit în România, printre cele mai MARI MISTERE ale omenirii
Un OBIECT găsit în România, printre cele mai MARI MISTERE ale omenirii

Un OBIECT găsit în România, printre cele mai MARI MISTERE ale omenirii

Este foarte simplu să ajungi "obsedat" de minunăţiile care se află pe Pământ. Multora dintre oameni le place să creadă că pot desluşi orice mister, însă acest lucru nu e tocmai adevărat.

1. În 1973, câţiva muncitori din Aiud au descoperit trei obiecte miserioase în pământ. Aecştia au chemat un specialist, care a identificat două dintre corpuri, spunând că este vorba despre fosile, însă despre cel de-al treilea nu a putut să spună nimic. Nici la 40 de ani de la descoperirea lui, cercetătorii nu au descoperit provenienţa obiectului. Mulţi s-au grăbit să spună că este vorba de o rămăşiţă a unei nave extraterestre.
„Obiectul, lung de circa 20 de centimetri, lat de circa 12,5 cm şi gros de 7 cm, prezenta două goluri cilindrice, de diametre diferite, practicate astfel încât golul cu secţiunea mai redusă penetra către baza celuilalt, perpendicular. Golul cu diametrul mai mare prezenta în plus o ovalizare a părţii sale inferioare, efect ce părea a fi produs de un ax cu capul rotunjit, cu care s-ar fi asamblat. Pe suprafaţa sa inferioară cât şi lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate, dintre care unele au fost puternice. Toate detaliile remarcate sugerau faptul că piesa a facut parte cândva dintr-un ansamblu funcşional şi că a fost pierdută dintr-un motiv oarecare, în albia de atunci a raului“, a scris inginerul Florin Gheorghiţă, în cartea „Enigme in Galaxie“, apărută în anul 1983.

Obiectul a fost analizat în Elveţia, unde s-au confirmat rezultatele de la Măgurele. Mai mulţi spceialişti au declarat că ar avea o vechime de 250.000 de ani, însă datele de laborator indică faptul că obiectul ar avea între 400 de ani şi 80.000 de ani. „Călcâiul“ de la Aiud este şi astăzi în custodia Muzeului de Istorie din Cluj-Napoca.

2. Lady Babushka şi asasinarea lui JFK – La ocul asasinării lui John F. Kennedy, din 22 noiembrie 1963, a fost surprinsă o femeie misterioasă, îmbrăcată într-un un pardesiu maro şi cu un batic înnodat sub bărbie (după modelul basmalei purtate de bătrâne în Rusia, de aici şi porecla dată de americani, “Doamna Babushka”). Femeia pare să ţină ceva în dreptul feţei, posibil un aparat de fotografiat, ori de filmat. În mod surprinzător, chiar şi după împuşcături, când majoritatea oamenilor au fugit din zonă, ea a rămas neclintită (posibil pentru a face poze). Oricât s-au străduit anchetatorii, dar şi detectivii amatori, identitatea femeii a rămas necunoscută.

3. În ultimii trei ani, în fiecare lună ianuarie, un joc puzzle  online creat de către un utilizator care se numeşte "3301" Simbolul lui este un greier. Puzzle-uri sunt complexe şi se bazează pe elemente de criptografie, matematică, literatură, mesaje ascunse, de securitate a datelor și filozofie. Diferite indicii apar în diverse locuri cum ar fi Polonia, Hawai, Spania, Australia și Coreea. Jocul 3301 este destinat persoanelor inteligente. Ei nu spun care este scopul lui, însă mulţi cred că aceste puzzle-uri sunt pentru recrutarea persoanelor pentru organizaţii cum ar fi CIA sau MI6.