Cursa menţionată nu a fost luată în calcul de operatorul aerian, conform celor spuse de Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iași.

Acesta susține că la mijloc ar fi de fapt o decizie politică, „pentru că noi aveam solicitări de la pasageri”.

„Este o decizie luată de primarii PNL și miniștrii liberali. Dacă s-ar fi mers pe o chestie pur comercială, lucrurile erau în regulă.

Traficul este în creștere, solicitări sunt și de la Iași, deci comercial totul era bine. Avem cursa spre Otopeni pusă seara, ceea ce nu este în regulă.

Activitatea de business era bună și se face pe timp de zi, iar seara te poți întoarce la Iași. Însă cu zborul pe seară, situația nu e la fel.

Felicit primarii din Timișoara, Oradea și Cluj pentru presiunea pusă pe Guvern, ceea ce, din păcate, noi nu avem.

Din punct de vedere comercial este o decizie fără fundament. Sper ca ordinea firească a deciziilor la TAROM să intre în logica bunei administrări în folosul aeronauticii și a pasagerilor”, a declarat Bulgariu pentru bzi.ro.

Răspunsul celor de la Tarom? „Compania Națională de Transport Aerian TAROM anunță că, începând cu luna iulie, va introduce noi rute interne, care să susțină repornirea turismului românesc.

Astfel, românii din vestul țării vor putea ajunge pe litoral în mai puțin de o oră. Rutele noi operate de TAROM vor fi Timișoara-Constanța-Timișoara, Oradea–Constanța–Oradea și Cluj- Napoca–Constanța–Cluj-Napoca.

Zborurile vor fi efectuate în condiții de siguranță și vor avea ca destinație Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din Constanța.

De aici turiștii pot ajunge rapid în stațiunile de pe litoralul Mării Negre sau în Delta Dunării.

Decizia de introducere a unor zboruri care să conecteze mari orașe, de litoral, vine în urma consultărilor dintre Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei și mediul de afaceri prin Direcția Generală Turism, Prefectura Constanța, Primăria Oradea, Primăria Timișoara și Primăria Cluj-Napoca.

Deciziile au fost luate împreună cu TAROM, în contextul în care se estimează că cei mai mulți dintre români vor alege, în acest an, să își petreacă vacanța de vară în țară”, a mai spus directorul TAROM”, a declarat George Barbu, director general TAROM.