Datele vin în condițiile în care Rusia are parte de cea mai rapidă creștere a infecțiilor cu coronavirus în Europa, în timp ce rata mortalității sale rămâne mult mai mică decât în ​​multe țări. Moscova, epicentrul focarului de coronavirus din Rusia, a avut creşteri zilnice de infectări în ciuda faptului că a fost închisă începând cu 30 martie.

Conform datelor oficiale, 11.846 de persoane au murit în capitala Rusiei în aprilie a acestui an, aproximativ o creștere de 20% față de media pe  10 ani care este de 9.866.  Se ugerează că statisticile orașului privind decesele cauzate  de coronavirus pot fi mai mari în realitate decât indică numerele oficiale.

Rusia a confirmat duminică 11.012 noi infecții cu coronavirus, aducând numărul oficial de țări la 209.688. În Capitală, 109.740 de persoane au fost infectate și 1.068 de persoane au murit din cauza coronavirusului de la începutul pandemiei.

Agenția federală de statistică rusă Rosstat nu și-a publicat încă cifrele de deces din aprilie, care se așteaptă să fie publicate mai târziu în această lună sau la începutul lunii iunie. Deocamdată Rusia are o rată relativ redusă a mortalității,  de numai  0,9%, informează themoscowtimes.

Mai mult, Rusia a devenit a treia țară din lume după numărul de infectări cu noul tip de coronavirus, depășind Italia și Marea Britanie după ce a înregistrat un nou record negativ de contaminări.