Un nou proiect revoluționar prezentat de Elon Musk. Subiectul este un porc

Miliardarul lucrează are planuri mărețe pentru a revoluționa știința.

Un nou proiect științific a fost prezentat de cunoscutul Elon Musk. Omul de știință a folosit un porc pe care și-a încercat experimentul. Animalului i-a fost implantat în creier un procesor, fapt ce permite comunicarea cu un computer.

Porcul se numește Gertrude și de două luni trăiește cu implantul de mărimea unei monede. Microcipul are fire foarte mici, care sunt mai subțiri decât un fir de păr. Ele sunt legate de zonele creierului responsabile pentru mișcare și simțuri. Prototipul doar citește semnalele cerebrale, dar Elon Musk ar vrea ca Neuralink să fie ceva demn de science fiction - purtătorul implantului și-ar putea chema Tesla cu puterea gândului sau ar putea salva și retrăi amintiri.

„Avem un porc sănătos și fericit, inițial timid, dar foarte energic. Are implantul de două luni”, a spus Elon Musk, conform jurnaliștilor de la The Guardian.

Compania Neuralink a fost fondată de multimiliardar în anul 2016 și are ca scop implantarea interfeţelor wireless creier-computer, care includ mii de electrozi în cel mai complex organ uman pentru a ajuta la vindecarea unor afecţiuni neurologice precum Alzheimer, demenţa şi leziunile măduvei spinării.

Marele vis al lui Elon Musk este să realizeze o conexiune între inteligența artificială și oameni. „Un dispozitiv implantabil poate rezolva de fapt aceste probleme: depresia, peirderea auzului, insomnia și pierderea memoriei.

„Poate fi inserat oriunde în creier, deci ar putea fi ceva care ar ajuta la vindecarea problemelor de vedere. În principiu, poate rezolva aproape orice este în neregulă cu creierul. Veţi putea comunica foarte repede şi cu mult mai multă precizie... Nu sunt sigur ce se va întâmpla cu limba. Într-o situaţie de genul acesta cred că ar fi ca în „The Matrix”. Vrei să vorbeşti într-o altă limbă? Nicio problemă, doar descarci programul”, mai spunea Elon Musk despre marele său proiect care vrea să revoluționeze umanitatea.