Editura Evenimentul si Capital

Un nou nume de domeniu. Trump aduce promisiunea bunăstării, indicele Dow Jones a sărit de 20.000, pentru prima dată în istorie! Falsuri și intoxicație în presa românească. Berbecii sunt în centrul atenției, Vărsătorii au o zi norocoasă | Horoscopul lui Do

Radu Ștefănescu | Horoscopul lui Dom' Profesor
Autor: | | 2 Comentarii | 3383 Vizualizari

Pe 27 ianuarie s-au născut Wolfgang Amadeus Mozart, Lewis Caroll, Elmore James, Nick Mason, Friedrich von Schelling, Ilya Ehrenberg, William Randolph Hearst Jr., Edouard Lalo, Vasile Grigore, Dan Sergiu Hanganu, Andrei Pavel, Narcisa Suciu, Florin Piersic.

În calendarul creștin-ortodox este Aducerea moaştelor Sf. Ier. Ioan Gură de Aur şi Sf. Marciana împărăteasa. Zi de post.

În „Kalendarul” poporului român, de la geto-daci, continuă zilele Lupului.

A treia zi a Filipilor de iarnă, 27 ianuarie, se ţine pentru sănătatea copiilor, mai ales a copiilor mici. Femeile, tinerele mame, mătură prin casă cu mătura învelită în cârpe. Se ţine mai ales pentru ca bolile copilăriei să fie uşoare şi „dulci”. Dacă ziua cade vineri, zi de poat, se duc la biserică mici prăjituri făcute neapărat cu miere, ca să se îndulcească bolile copilăriei, să nu fie forme grave. Tinerele mame nu trebuie să se atingă de zahărul industrial, care tradiţional, este malefic, în timp ce mierea naturală este benefică!

În unele cărţi de magie şi alchimie, pe care le am în bibliotecă, retranscrise şi iarăşi scrise şi adaptate, zahărul industrial, cristalizat, este denumit „cristalul alb al morţii”, iar mierea naturală, produsul harnicelor albine, „dulcele luminii solare”! Mierea nu are pic de zahăr, este un produs natural, are doar glucoză şi fructoză. Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, dacă puteţi, să urmaţi sfatul lui Esculap, aşa cum se făcea în antichitate, să folosiţi pentru îndulcit numai mierea de albine. La cât zahăr se pune în toate, dar în toate produsele alimentare, este o precauţie necesară!

Să nu uit să-i spun La Mulți Ani! lui Florin Piersic. Acum, că a trecut de jumătatea vieții, îngerul are ce povesti. Lasați-l să vorbească, este ultimul Mare Actor, ultimul Unicorn.

Dar, în curierul primit de la UE mai este o informație interesantă:

EBU lansează un nou nume de domeniu pentru comunitatea radiofonică : .radio ce va schimba treptat maniera în care oamenii vor accesa resursele internetului referitoare la radio. .radio va fi utilizat pentru adresele web si de poştă electronică şi va fi gestionat de către EBU cu susţinerea altor sindicate ale radiodifuzorilor din lumea întreagă. Lansarea acestui nume de domeniu se pregăteşte de circa patru ani, fiind aprobată de principalele organizaţii de radio din lume (ABU,AER, AIB, AMARC, ASBU, AUB, CBU, EGTA, IAB, NABA, OTI şi URTI). In mod excepţional pentru internet, acest proiect este un TLD (top level domaine) comunitar, folosit de către întreaga industrie a radioului, inclusiv de caătre amatori, şi este rezervat exclusiv persoanelor şi companiilor care activează în sectorul radio.Vor putea trece la noul nume de domeniu mai multe categorii de utilizatori: staţiile de radiodifuzare, sindicatele radiodifuzorilor, radiourile de pe internet, amatorii radio, profesioniştii din radio (jurnalişti, animatori radio, DJ), companiile care produc şi comercializează bunuri şi servicii radio. Cei care doresc sa facă acestă modificare vor trebui să respecte un calendar specific: gestionarii staţiilor de radio vor trebui să solicite la EBU un domeniu .radio în perioada de prelansare. EBU consideră că posturile de radio ar trebui să fie primele beneficiare ale noului domeniu. In acest sens, EBU colaborează cu ICANN (societatea care gestionează numele şi numerele atribuite pe internet) pentru a putea oferi operatorilor de staţii o fază de tranziţie înaintea lansării, incepând din 3 mai 2017 şi încheind acestă fază pe 5 iulie în mod obligatoriu, asigurandu-şi astfel prioritatea faţă de toate celelalte categorii de utilizatori posibili. Pentru a solicita un domeniu .radio , părţile interesate vor trebui să contacteze un birou de înregistrare (o societate de vânzare de domenii pe internet) cu condiţia să fi semnat un acord de vânzare de domenii .radio sau direct de la EBU care va acţiona ca entitate care revinde numele de domeniu. În orice moment, un proprietar de domeniu îl poate transfera de la un cumpărător la altul. Preţul de înregistrare va fi diferit pentru companii faţă de particulari. Acesta va depinde de biroul de înregistrare care oferă produsul, pentru că birourile îşi vor fixa preţurile prin propria politică de marketing. Aceasta depinde şi de introducerea unor servicii suplimentare incluse în cheltuielile anuale, cum ar fi găzduirea domeniului, de exemplu. Pentru companii, preţurile vor putea fi între 200-250 euro pe domeniu, anual. Pentru particulari, preţul va fi mult mai mic.

Sursă: https://www.ebu.ch/news/2017/01/radio-top-level-domain-name-ready-for-launch

După cum informează ”New Yorker”: ”Dow Cracks 20,000 Barrier, Doesn’t Snap Back! It’s a postelection victory. The Dow Jones Industrial Average surged above 20,000 points for the first time in history Wednesday, helped by a Trump bump and booming manufacturing sector investment. And while the new president may have throttled a Pacific Rim trade deal, Asian markets didn’t hesitate to follow suit, with Japan’s Nikkei and Hong Kong’s Hang Seng jumping 1.8 and 1.4 points, respectively. In 42 days, the Dow has made its second-fastest 1,000-point climb ever, but anticipated capital gains tax cuts may eventually spoil the party.”

Deci, profetul din Omaha, Warren Buffett, avea dreptate! Semnarea de către președintele Donald Trump a ordinului pentru execuția Marelui Zid American, de la granița cu Mexicul, a înviorat piața capitalului. Șantierul se va întinde pe 2.000 de mile și va avea 47.000 de constructori. Marele Zid va da de lucru la peste 300 de firme și, indirect, la peste un milion de americani! Episodul a însemnat și un schimb spumos de replici între președintele american și cel mexican, care și-a contramandat vizita în State. Nu am înțeles cum un președinte de țară, președintele mexican, poate fi de partea celor care trec ILEGAL o graniță! Discurs populist, sau interese de contrabandist?

În presa românească, mai ales în cea de stânga, adică în toată, aproape, am numărat 4 (patru) falsuri și intoxicări despre Donald Trump: 1. Donald Trump este imprevizibil, nu se știe ce o să facă. 2. Trump este confuz asupra politicii sale economice, ca și a multor alte lucruri. Prin protecționismul lui riscă să-și piardă susținerea republicanilor. 3. Donald Trump va crea dezordine mondială. 4. Trump va distruge UE și NATO, pentru că este prieten cu rușii.

Acum vă rog să mă scuzați, eu am decelat falsul și dezinformarea, dar trebuie să iau legătura cu prietenii mei, republicani bine plasați, pentru că domniile voastre meritați ce este mai bun, un răspuns complet și doct, din surse de prima calitate. Probabil că luni o să scriu despre acest subiect.

Până atunci o să comunic ceva presei de stânga, o frază care este virală pe Twitter, în State: ”Dear left-wingers: Please, pick Sharia law OR women's' rights, because you can't have both!”

Fiind ziua de naștere a lui Florin Piersic, o să revăd un film cu el. Ceva cu Mărgelatu, dar, neapărat și „Liberation”, parcă seria a 4-a, un film sovietic de excepţie, din punctul meu de vedere şi al Academiei americane de filme, cel mai bun documentar-artistic despre cel de al Doilea Război mondial - din punctul de vedere al sovieticilor, făcut începând din anul 1968 - au durat patru ani filmările. Florin Piersic are un rol interesant, al colonelului SS Otto Skorzeny. Susţin că a fost cel mai bun rol al lui din domeniul film internațional. Îngerul a devenit, în film, un vultur austriac, cu o privire de oţel şi cu maniere impecabile de ofiţer de elită. Florin a fost atât de Otto, încât parcă simţeam mirosul de unt, Skorzeny fiind un mare amator, din cauza unei copilării sărace, în care nu prea a mâncat unt.

Să nu uit să cumpăr unt, vinerea este ziua rituală de cumpărături săptămânale, chiar dacă mâine este, în definitiv, o altă zi!

Sigur faci aceeasi greseala! Cum se fierb ouale pentru a le vopsi de Paste! Ce nu stiai!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI