Evenimentul Zilei > Horoscop > Un nou nume de domeniu. Trump aduce promisiunea bunăstării, indicele Dow Jones a sărit de 20.000, pentru prima dată în istorie! Falsuri și intoxicație în presa românească. Berbecii sunt în centrul atenției, Vărsătorii au o zi norocoasă | Horoscopul lui Do
Un nou nume de domeniu. Trump aduce promisiunea bunăstării, indicele Dow Jones a sărit de 20.000, pentru prima dată în istorie! Falsuri și intoxicație în presa românească. Berbecii sunt în centrul atenției, Vărsătorii au o zi norocoasă | Horoscopul lui Do

Un nou nume de domeniu. Trump aduce promisiunea bunăstării, indicele Dow Jones a sărit de 20.000, pentru prima dată în istorie! Falsuri și intoxicație în presa românească. Berbecii sunt în centrul atenției, Vărsătorii au o zi norocoasă | Horoscopul lui Do

Pe 27 ianuarie s-au născut Wolfgang Amadeus Mozart, Lewis Caroll, Elmore James, Nick Mason, Friedrich von Schelling, Ilya Ehrenberg, William Randolph Hearst Jr., Edouard Lalo, Vasile Grigore, Dan Sergiu Hanganu, Andrei Pavel, Narcisa Suciu, Florin Piersic.

În calendarul creștin-ortodox este  Aducerea moaştelor Sf. Ier. Ioan Gură de Aur şi Sf. Marciana împărăteasa. Zi de post.

În „Kalendarul” poporului român, de la geto-daci, continuă zilele Lupului.

A treia zi a Filipilor de iarnă, 27 ianuarie, se ţine pentru sănătatea copiilor, mai ales a copiilor mici. Femeile, tinerele mame, mătură prin casă cu mătura învelită în cârpe. Se ţine mai ales pentru ca bolile copilăriei să fie uşoare şi „dulci”. Dacă ziua cade vineri, zi de poat, se duc la biserică mici prăjituri făcute neapărat cu miere, ca să se îndulcească bolile copilăriei, să nu fie forme grave. Tinerele mame nu trebuie să se atingă de zahărul industrial, care tradiţional, este malefic, în timp ce mierea naturală este benefică!

În unele cărţi de magie şi alchimie, pe care le am în bibliotecă, retranscrise şi iarăşi scrise şi adaptate, zahărul industrial, cristalizat, este denumit „cristalul alb al morţii”, iar mierea naturală, produsul harnicelor albine, „dulcele luminii solare”! Mierea nu are pic de zahăr, este un produs natural, are doar glucoză şi fructoză. Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, dacă puteţi, să urmaţi sfatul lui Esculap, aşa cum se făcea în antichitate, să folosiţi pentru îndulcit numai mierea de albine. La cât zahăr se pune în toate, dar în toate produsele alimentare, este o precauţie necesară!

Să nu uit să-i spun La Mulți Ani! lui Florin Piersic. Acum, că a trecut de jumătatea vieții, îngerul are ce povesti. Lasați-l să vorbească, este ultimul Mare Actor, ultimul Unicorn.

Dar, în curierul primit de la UE mai este o informație interesantă:

EBU lansează un nou nume de domeniu pentru comunitatea radiofonică : .radio ce va schimba treptat maniera în care oamenii vor accesa resursele internetului referitoare la radio. .radio va fi utilizat pentru adresele web si de poştă electronică şi va fi gestionat de către EBU cu susţinerea altor sindicate ale radiodifuzorilor din lumea întreagă. Lansarea acestui nume de domeniu se pregăteşte de circa patru ani, fiind aprobată de principalele organizaţii de radio din lume (ABU,AER, AIB, AMARC, ASBU, AUB, CBU, EGTA, IAB, NABA, OTI şi URTI). In mod excepţional pentru internet, acest proiect este un TLD (top level domaine) comunitar, folosit de către întreaga industrie a radioului, inclusiv de caătre amatori, şi este rezervat exclusiv persoanelor şi companiilor care activează în sectorul radio.Vor putea trece la noul  nume de domeniu mai multe categorii de utilizatori: staţiile de radiodifuzare, sindicatele radiodifuzorilor, radiourile de pe internet, amatorii radio, profesioniştii din radio (jurnalişti, animatori radio, DJ), companiile care produc şi comercializează bunuri şi servicii radio. Cei care doresc sa facă acestă modificare vor trebui să respecte un calendar specific: gestionarii staţiilor de radio vor trebui să solicite la EBU un domeniu .radio în perioada de prelansare. EBU consideră că posturile de radio ar trebui să fie primele beneficiare ale noului domeniu. In acest sens, EBU colaborează cu ICANN (societatea care gestionează numele şi numerele atribuite pe internet) pentru a putea oferi operatorilor de staţii o fază de tranziţie înaintea lansării, incepând din 3 mai 2017 şi încheind acestă fază pe 5 iulie în mod obligatoriu, asigurandu-şi astfel prioritatea  faţă de toate celelalte categorii de utilizatori posibili. Pentru a solicita un domeniu .radio , părţile interesate vor trebui să contacteze un birou de înregistrare (o societate de vânzare de domenii pe internet) cu condiţia să fi semnat un acord de vânzare de domenii .radio sau direct de la EBU care va acţiona ca entitate care revinde numele de  domeniu. În orice moment, un proprietar de domeniu îl poate transfera de la un cumpărător la altul. Preţul de înregistrare va fi diferit  pentru companii faţă de particulari. Acesta va depinde de biroul de înregistrare care oferă produsul, pentru că birourile îşi vor fixa preţurile prin propria politică de marketing. Aceasta depinde şi de introducerea unor servicii suplimentare incluse în cheltuielile anuale, cum ar fi găzduirea domeniului, de exemplu. Pentru companii, preţurile vor putea fi între 200-250 euro pe domeniu, anual. Pentru particulari, preţul va fi mult mai mic.

Sursă: https://www.ebu.ch/news/2017/01/radio-top-level-domain-name-ready-for-launch

După cum informează ”New Yorker”:  ”Dow Cracks 20,000 Barrier, Doesn’t Snap Back! It’s a postelection victory. The Dow Jones Industrial Average surged above 20,000 points for the first time in history Wednesday, helped by a Trump bump and booming manufacturing sector investment. And while the new president may have throttled a Pacific Rim trade deal, Asian markets didn’t hesitate to follow suit, with Japan’s Nikkei and Hong Kong’s Hang Seng jumping 1.8 and 1.4 points, respectively. In 42 days, the Dow has made its second-fastest 1,000-point climb ever, but anticipated capital gains tax cuts may eventually spoil the party.”

Deci, profetul din Omaha, Warren Buffett, avea dreptate! Semnarea de către președintele Donald Trump a ordinului pentru execuția Marelui Zid American, de la granița cu Mexicul, a înviorat piața capitalului. Șantierul se va întinde pe 2.000 de mile și va avea 47.000 de constructori. Marele Zid va da de lucru la peste 300 de firme și, indirect, la peste un milion de americani! Episodul a însemnat și un schimb spumos de replici între președintele american și cel mexican, care și-a contramandat vizita în State. Nu am înțeles cum un președinte de țară, președintele mexican, poate fi de partea celor care trec ILEGAL o graniță! Discurs populist, sau interese de contrabandist?

În presa românească, mai ales în cea de stânga, adică în toată, aproape, am numărat 4 (patru) falsuri și intoxicări despre Donald Trump: 1. Donald Trump este imprevizibil, nu se știe ce o să facă. 2. Trump este confuz asupra politicii sale economice, ca și a multor alte lucruri. Prin protecționismul lui riscă să-și piardă susținerea republicanilor. 3. Donald Trump va crea dezordine mondială. 4. Trump va distruge UE și NATO, pentru că este prieten cu rușii.

Acum vă rog să mă scuzați, eu am decelat falsul și dezinformarea, dar trebuie să iau legătura cu prietenii mei, republicani bine plasați, pentru că domniile voastre meritați ce este mai bun, un răspuns complet și doct, din surse de prima calitate. Probabil că luni o să scriu despre acest subiect.

Până atunci o să comunic ceva presei de stânga, o frază care este virală pe Twitter, în State: ”Dear left-wingers: Please, pick Sharia law OR women's' rights, because you can't have both!”

Fiind ziua de naștere a lui Florin Piersic, o să revăd un film cu el. Ceva cu Mărgelatu, dar, neapărat și „Liberation”, parcă seria a 4-a, un film sovietic de excepţie, din punctul meu de vedere şi al Academiei americane de filme, cel mai bun documentar-artistic despre cel de al Doilea Război mondial – din punctul de vedere al sovieticilor, făcut începând din anul 1968 – au durat patru ani filmările. Florin Piersic are un rol interesant, al colonelului SS Otto Skorzeny. Susţin că a fost cel mai bun rol al lui din domeniul film internațional. Îngerul a devenit, în film, un vultur austriac, cu o privire de oţel şi cu maniere impecabile de ofiţer de elită. Florin a fost atât de Otto, încât parcă simţeam mirosul de unt, Skorzeny fiind un mare amator, din cauza unei copilării sărace, în care nu prea a mâncat unt.

Să nu uit să cumpăr unt, vinerea este ziua rituală de cumpărături săptămânale, chiar dacă mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Astăzi ești în centrul atenței. Fiecare, din jurul tău, are pentru tine o „mică rugăminte”! Vezi cum te împarţi, nu promite mai mult decât poți. Fii atent la convențiile sociale, nu exagera! Azi nu intra in discuţii cu semnele de apă şi aer! Început de săptămână liniştit. Fără frică şi fără complexe poţi rezolva azi unele situaţii personale. Domeniul sentimental e bine aspectat. Vorbeşte, explică, motivează şi poţi avea succes! Este în afara regulilor obişnuite soluţia care îţi trebuie. La vremuri de criză, trebuie o soluţie de criză.

TAUR   Realizezi că ai merite şi calităţi, că meriţi mai mult de la viaţă, decât ceea ce ţi se oferă. Răbdare și tutun, pentru că, nu tot ce zboară, se mănâncă, fii mai discret şi mai iscusit! Cu toate că s-ar cuveni să te odihneşti plenar, programul se schimbă în ultimul moment, dar îţi face plăcere. Mirări mari, dar pe măsură. Totuşi, o veste, o informaţie, ca un fulg de nea rătăcit, te înviorează. Seara plăcută, dar cu gândul în altă parte. Trebuie să dai consistenţă strategiei tale.

GEMENI  Trebuie să întorci pagina, să nu te mai preocupe trecutul. Ai unele sentimente amestecate, de regret, jenă şi necaz că nu ai fost suficient de abil, atunci! Lasă-le, trăieşte în prezent! Evita subiectele despre secretele altora, limiteaza-te la modul monden şi superficial de abordare a discuţiei si totul o sa fie bine, sau foarte bine. În general o confesiune schiţeză şi o viitoare bârfă sau intrigă. Acordă-ţi, totuşi, nişte pauze, menajează-te şi încercă să nu împrumuţi bani sau obiecte! Astăzi nu scoate nici un ban din buzunar, chiar dacă este vineri, zi rituală de cumpărături săptămânale.

RAC  Te bucuri de un climat destins şi chiar plăcut. Nu te mai ascunde în exoscheletul tău de Rac, nimeni nu îţi vrea răul (astăzi), înconjoară-te de armonie, dragoste şi lucruri frumoase! Evita sa incepi proiecte noi, sau sa răspunzi imediat la o provocare. Lasă pe mâine. Sau pe „alta data”. Trebuie sa continui cu aceleasi metode verificate de pana acum, schimbarile repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele  Zi favorabilă corespondenţei, comunicării. O veste bună de la un  prieten.

LEU   Astăzi ești agresiv, ca un leu adevărat. De fapt ai vrea să-i muşti de cap pe… ştii tu cine! Prea de tot, prea multă ticăloşie, prea multă minciună şi hoţie! Ascute-ţi colţii şi pândeşte! Amână cu distincţie şi cu imperială bunăvoinţă orice îţi pare legat de domeniul banilor sau al poziţiei profesionale. Astazi nu lua hotărâri importante, nu te repezi să tragi concluzii, pentru că influentele stelelor sunt inşelatoare şi confuze.  Amână, dacă depinde de tine, orice întâlnire importantă sau  decizie majoră.

FECIOARĂ   Nu te simţi bine în pielea ta! Ceva te râcâie pe suflet, simţi că ceva nu e bine, ceva sună fals în jurul tău. Poţi să ai o  presimţire, nu o desconsidera, ci caută să descoperi motivele! Nu exagera cu efortul, mai ales fizic! Dacă vrei să dai zăpada, sau să spargi gheața, ai mare grijă! La serviciu, sau acasă, te aşteaptă o mulţime de probleme, dar cu ordine şi răbdare, poţi să rezolvi o parte!  Poţi, şi trebuie să faci mici schimbări în structurile tale, ordonează-ţi bugetul de venituri şi cheltuieli, „cash-flow”. Nu pleca la drum, mai ales la cine știe ce destinație îndepărtată de weekend!

BALANŢĂ   Nu ştiu, nu am văzut, nu am fost acolo! Astăzi trebuie să adopţi “politica struţului” ca să eviţi unele neplăceri. Cum spun băieţii dintre blocuri: “cea mai bună lovitură este… eschiva!” Zâmbeşte, vorbeşte puţin şi ascultă mai mult! Cu mai mult efort, ambiţie şi noroc o să ajungi unde iti doresti. Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate moderat ca şi „rectificările” în coşul zilnic. Seară romantică, poate acasă, poate la un spectacol. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea nu stă în puterea ta. Te întrebi degeaba ce să faci. Mâine este o nouă zi, trebuie să ai speranță și încredere!

SCORPION  Astăzi te autopremiezi! Nu contează motivul, trebuie să-ţi faci singur un dar şi acest lucru este important, pentru că îţi întăreşte încrederea în forţele proprii și îți confirmă valoarea. Viata, care nu tine deloc, dar deloc, seama de micile noastre planuri si dorinte, impinge viitorul unde vrea ea. Cam asta este toată filosofia… Stelele arata că dimineața ar trebui sa treci printr-un mic necaz personal, și conform modului tau de a fi iti trebuie solitudine si putin timp ca sa te obisnuiesti cu noile date. Seara este mai bună, dacă lipsa de evenimente te mulţumeşte. Domeniul sentimental este bine aspectat, aşa că poţi organiza o seară plăcută.

SĂGETĂTOR   La serviciu e tămbălău şi haos. Nimic neobişnuit, aşa e mereu, tu vezi să cazi din nou, în picioare. O să te descurci tu, nu ai grijă! Sau, mai bine, asigură-ți spatele, fă alianțe! O perioadă excelentă pentru finalizarea unor lucruri incepute, pentru înţelegeri strategice, în familie, cu pratenerul, pe termen lung. Trebuie să ai aerul unui gânditor profund şi preocupat de mari probleme. Asta te ajuta sa rezolvi multe probleme de imagine, mai ales dimineața, la serviciu, sau unde activezi. După program ai vrea să te duci până la munte, pentru un weekend la sporturi de iarnă cu promisiunea a cel puțin o căzătură periculoasă. Dar, pe de altă parte, ai vrea să zaci în pat, la căldură şi cu pisica torcând hipnotic lângă tine! Parcă mai bine stai acasă!

CAPRICORN  Astăzi faci urât când eşti luat în râs, te ofensezi ușor. Fii mai viclean, fă-ţi stereotipuri de perfidie şi învaţă să ameninţi nedefinit, fără să jigneşti. Se poate, Machiavelli e martor! Complotezi pentru obţinerea de mai multă libertate, să scapi de unele obligaţii de serviciu, sau de promisiunile făcute într-o relaţie.  Stelele te sfatuiesc sa te odihnesti ceva mai mult astăzi, ba chiar sa rupi ziua în două, cu o siesta sud-americană, un obicei latino pe zăpadă, pentru ca te așteapta un weekend obositor, dar distractiv! Totuşi, prietenii te ajută, familia te sprijină, totul pare bun şi avantajat de stele. Dacă nu vrei să ieşi în oraş, poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în familie, la o cină veselă şi sănătoasă.

VĂRSĂTOR  Este ziua ta norocoasă şi pe plan profesional, dar şi sentimental. Dar, nu te pune rău cu cei din jurul tău, pe care îi vezi zilnic, nu trece peste ei în această zi favorabilă. Cumpătare! Astăzi trebuie să fii foarte iscusit şi diplomat, ca să nu fii încărcat cu sarcini suplimentare, la serviciu şi acasă. Dar zăpada tot trebuie să o cureţi! Bineînţeles, nu pleca la drum! Un semn de foc te poate ajuta astăzi foarte mult. Ceva se intampla in anturajul tau. O intriga, un complot, ceva – soapte in amurg şi întâlniri de cărvunari pe inserate. Este momentul sa pregăteşti contramasurile!  Dacă nu cumva complotiştii se sfătuiesc în secret ce cadou sa-ţi ia de ziua ta de naştere… dar dacă nu este aşa!

PEŞTI    Mai multă discreție! Astăzi eşti prea generos, dai din casă, poate e bine din punct de vedere duhovnicesc, dar periculos pentru tine, în “acvariul” tău, în care trăieşti, sunt alte reguli! Dacă ai unele obligaţii, promisiuni de respectat, trebuie să te concentrezi ca să rezolvi astăzi. Sigur, dacă nu este vorba de drumuri, amână orice drum! Speculatiile financiare sunt prost influenţate astăzi, aşa că nu este o idee prea buna să te duci la şeful tău ca să-i ceri o mărire de salariu, sau să joci la bursă. Nu te lua dupa cine stie ce aiureli din presă, sau de aiurea pe net, zodia ta este conservatoare şi respecta întotdeauna tradiţia. Ia lucrurile uşor şi cu mult calm!