Un nou cutremur puternic a lovit Turcia. Seismul s-a simțit și în Siria

Cutremur . Sursa foto: Albund | Dreamstime.com

Joi seara, un nou cutremur a avut loc în Turcia, în Antakya. Seismul a avut o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter și a fost resimțit și în Siria și Liban.

Un nou cutremur puternic a avut loc în Turcia, la doar 11 zile după seismul care a provocat decesul a peste 36.000 de persoane. Seismul de joi seara s-a produs în Antakaya și a avut o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter.

Seismul a fost resimțit în Turcia, Siria, Liban și nordul Israelului.

Cutremurul de joi seara a scos din nou oamenii din case, de frică să nu fie prinși sub dărmături, potrivit aljazeera.com.

Potrivit US Geological Survey, seismul a avut loc la 18 kilometri față de Samandag, provincia Hatay din Turcia, și s-a produs la ora 21:47.

Cutremurul din Turcia a provocat moartea a peste 36.000 de persoane

Pe 6 februarie, un cutremur puternic s-a produs în Turcia, cu o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter. Seismul a afectat și vestul Siriei. După aproximativ nouă ore de la producerea acestuia, un altul cu magnitudinea de 7,7 grade a avut loc în aceeași zonă. A fost cel mai mare cutremur din Turcia din ultimii 100 de ani.

Bilanțul victimelor a ajuns la peste 36.000 de persoane și continuă să crească de la o zi la alta. Salvatori din mai multe țări, inclusiv România, au mers în Turcia pentru a putea oferi ajutor autorităților. Speranțele scad odată cu trecerea timpului, mii de persoane fiind încă date dispărute.

Au trecut 11 zile de la producerea cutremurul dezastruos din Turcia, dar minunile încă au loc. Miercuri, în Kahramanmaras au fost scoase de sub dărmături două femei. În Antakya salvatorii au reușit să scoată vii, de sub dărmături, o mămică cu doi copii. Ei au reușit să supraviețuiască peste 220 de ore de la producerea cutremurului.

Eforturile salvatorilor se îndreaptă și spre sinistrați, oferindu-le acestora ajutor. Familiile rămase fără un acoperiș deasupra capului s-au adăpostit în corturi și pe stadion. Specialiștii în medicină trag semnale de alarmă și spun că se așteaptă la „epidemii de holeră și febră tifoidă”. De asemenea, va crește și riscul bolilor transmise prin apă.