Un nou caz "Fritzl" şochează Austria: un bărbat şi-a violat şi sechestrat fetele timp de 40 de ani

Un nou caz "Fritzl" şochează Austria: un bărbat şi-a violat şi sechestrat fetele timp de 40 de ani

Austria este zguduită de un nou caz care aminteşte de mediatizatul episod "Fritzl", din 2008. Un bărbat în vârstă de 80 de ani, din nordul Austriei, a fost pus sub inculpare pentru că, timp de peste 40 de ani, şi-a violat, bătut şi terorizat cele două fiice. Retardate mintal, fetele au fost sechestrate practic în casă, obligate să doarmă pe o banchetă de lemn din bucătărie şi ameninţate cu moartea.

Coşmarul celor două surori a durat peste 40 de ani şi a început când una avea patru ani, iar cealaltă şapte ani, scrie "Le Figaro".

Agresorul, Gottfried W,  a fost reclamat la poliţie chiar de victimele sale, care au declarat că, din 1970, tatăl lor le-a violat şi brutalizat în mod repetat.

Cele două femei au mai spus că acesta le avertizase că le va omorî în caz că vor opune rezistenţă sau vor povesti ce li se întâmplă, ameninţându-le în mod repetat cu arma. Presa susţine că bărbatul îşi bătea frecvent fiicele cu furca şi ciomegele. Casa în care acesta locuia se află în cartierul Sankt Peter am Hart, în estul oraşului Brunau. Mama fetelor a murit în 2008, dar se pare că şi ea era bătută şi maltratată de soţul său, nefiindu-le de ajutor fiicelor sale. Conform ziarului "Oberösterreichische Nachrichten", cele două fete ar fi fost violate, în copilărie, inclusiv de un prieten de familie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Femeile au reuşit să scape în luna mai, după ultima tentativă de viol, când fiica cea mai mare şi-a împins cu putere tatăl, iar acesta a căzut la podea.

Bărbatul a fost descoperit două zile mai târziu de un asistent social, care venea regulat la domiciliul lor şi care a alertat poliţia.

Gottfried W se află în prezent la un azil de bătrâni din Braunau şi este cercetat în libertate.

Cazul prezentat în aceste zile de presa din Austria aminteşte de cel al austriacului Josef Fritzl, care, timp de 24 de ani, şi-a ţinut fiica în captivitate într-o pivniţă, unde abuza de ea sexual şi cu care a avut şapte copii. Bărbatul a fost condamnat în martie 2009 la închisoare pe viaţă.