Un nou album, "12 Porţi", şi Disc de Platină pentru Iris

Un nou album, "12 Porţi", şi Disc de Platină pentru Iris

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de lansarea celui de-al 19-lea album din carieră, "12 Porţi", trupa Iris a obţinut, ieri, Discul de Platină pentru vânzările de peste 20.000 de copii ale albumului "Cei Ce Vor Fi", apărut în urmă cu trei ani.

Înmânarea discului, de către managerul trupei, Cosmin Nicoară, a avut loc în cadrul unei conferinţe de presă care a avut ca scop lansarea noului material discografic ce va fi inaugurat de un spectacol pe 21 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti.

12 piese cu poveşti de viaţă

Cei cinci membri ai trupei - Valter Popa (chitară), Ion "Nelu" Dumitrescu (baterie), Doru "Boro" Borobeică (bas), Cristian Minculescu (voce) şi invitatul permanent Relu Marin (clape) - au precizat că noul album este un motiv de bucurie mai ales că vine după momentul de cumpănă prin care Cristi Minculescu a fost nevoit să treacă anul trecut, când a suferit o operaţie de transplant de ficat. "Arăţi foarte, dar foarte bine, Cristi. De câte ori îi spun că arată bine se înroşeşte tot de emoţii", a încercat să facă o glumă Mihai Alexandru, fost chitarist (în urmă cu 25 de ani), totodată invitat special al trupei pentru a povesti despre noul album.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele 12 piese de pe noul material discografic sunt pozitive, iar câteva dintre titluri sunt "Nimeni nu mai plânge", Dăruind vei dobândi", "Vremea binelui" sau "Mereu împreună". Noul album păstrează stilul Iris dar, în acelaşi timp, spune şi povestea din ultima perioadă a trupei. "Fiecare dintre cele 12 piese are câte o poveste de viaţă prin care, mai devreme sau mai târziu, trec toţi oamenii", sunt de părere Irişii. "12 Porţi" este lansat după o pauză de trei ani de la precedentul album, "Cei Ce Vor Fi".

"Vă mulţumesc din inimă"

Cât despre evenimentul lansării, pe 21 noiembrie, va fi mai mult decât un concert, va fi un spectacol cu efecte multimedia, dans, care va dura două ore.

Cristi Minculescu a ţinut să le mulţumească celor care i-au fost alături până acum. "Îmi scot pălăria în faţa voastră pentru suportul moral, mai ales anul trecut. (...) Vă mulţumesc din inimă", a spus solistul trupei Iris. <object height="344" width="425"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xwupLeep5uU?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/xwupLeep5uU?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="344" width="425"></embed></object>