Președintele SUA a declarat doar că secretarul apărării își dorește să petreacă mai mult timp alături de familia sa, implicată în ultimele luni în mai multe scandaluri domestice care s-au soldat cu arestări.

Potrivit Washington Post, în lunile în care a fost secretar al Apărării, în mandatul președintelui Trump, Patrick Shanahan s-a străduit mult să păstreze departe de ochii opiniei publice, scandalurile din interiorul familiei sale. Soția lui Shanahan a fost arestată după ce, într-un scandal domestic l-a lovit pe ministrul Apărării cu pumnul în față. Apoi, în alt incident, fiul său a fost arestat după un incident separat în care acesta și-a lovit mama cu o bâtă de baseball.

Pe de altă parte, președintele SUA, Donalt Trump a anunțat că Shanahan nu va trece de filtrul de numire, mai ales că FBI a deschis împotriva lui o anchetă care durează ”nepermis de mult”.

La rândul său, secretarul demisionar al Apărării a precizat că ceea ce se întâmplă în familia lui este o adevărată dramă. ”Aducerea acestui episod în atenția publicului va ruina viața fiului meu”, a spsus secretarul.

Din câte se pare, locul lui Shanahan va fi ocupat de Mark Esper, secretarul forțelor terestre, pe românește șeful politic al forțelor terestre din armata SUA.