Un ministru norvegian homosexual îşi duce soţul la Olimpiada de la Soci pentru a denunţa propaganda anti-gay din Rusia

Un ministru norvegian homosexual îşi duce soţul la Olimpiada de la Soci pentru a denunţa propaganda anti-gay din Rusia

Ministrul norvegian al sănătăţii Bent Hoeie intenţionează să atragă atenţia cu privire la drepturile homosexualilor din Rusia prin participarea sa alături de soţul său la Jocurile Paralimpice de la Soci.

Jocurile Paralimpice se vor desfăşura la Soci după Jocurile Olimpice.

“Abia aştept să-i pot vedea şi sprijini pe toţii atleţii norvegieni", a declarat ministrul sănătăţii Bent Hoeie, care va fi reprezentantul oficial al guvernului norvegian la Jocurile Paralimpice. “Aceştia sunt sportivi cu dizabilităţi care-şi vor face datoria la cel mai înalt nivel", a spus el, citat de Agerpres.

Într-un interviu pentru ziarul Stavanger Aftenblad, Hoeie a afirmat că este normal ca un membru al cabinetului să călătorească alături de partenerul de viaţă într-o astfel de vizită oficială. “Spunând asta, toată lumea înţelege ce cred doi bărbaţi căsătoriţi despre drepturile homosexualilor", a afirmat ministrul norvegian pentru ziar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Activiştii pentru drepturile homosexualilor susţin că legea care pedepseşte orice act de “propagandă" homosexuală în faţa unui minor, semnată de Vladimir Putin anul trecut, a provocat o creştere a homofobiei şi a actelor de violenţă împotriva homosexualilor, afectând imaginea Jocurilor Olimpice de la Soci care au costat statul rus peste 50 de miliarde de dolari.

Legea a suscitat reacţii internaţionale, iar mai mulţi lideri mondiali au anunţat că nu vor participa la ceremonia de deschidere a competiţiei sportive de la Soci.

Cu toate acestea, oficialii ruşi afirmă că legea este destinată numai pentru a-i proteja pe tineri şi nu pentru a-i discrimina pe homosexuali. Ei au dat asigurări că la Jocurile Olimpice nicio persoană nu va fi discriminată şi că homosexualii sunt bineveniţi.