Speriat de spionajul Chinei. Un ministru australian și-a lăsat telefonul și laptopul în Hong Kong în timpul vizitei la Beijing

Speriat de spionajul Chinei. Un ministru australian și-a lăsat telefonul și laptopul în Hong Kong în timpul vizitei la Beijing

Ministrul australian al Apărării, Stephen Smith, și-a luat măsuri speciale de siguranță în timpul vizitei pe care a făcut-o la Beijing. Pentru a fi sigur că nu va spionat de autoritățile chineze, oficialul australian a decis să își lase telefonul mobil și laptopul în Hong Kong.

Deși vizita a fost considerată una „consolidării încrederii reciproce”, Smith și tot staff-ul spu au preferat să fie precauți și au renunțat la telefoane, laptopuri și alte dispozitive electronice în Hong Kong. ”Știm cu toții cam cum procedează China. Știm că miniștii sunt ținte (ale spionajului)”, a precizat o sursă din cadrul echipei australiene. China este acuzată tot mai frecvent de spionaj cibernetic împotriva unor ținte occidentale. De asemenea, Beijingul a fost suspectat că s-ar afla în spatele unui atac asupra computerelor premierului australian și ale altor membri ai Cabinetului său, scrie ”The Telegraph”.

Există însă o lista mai lungă a victimelor campaniei de atacuri inițiate de China, ce a durat cinci ani și care include inclusiv guvernele Statelor Unite, Taiwanului, Indiei, Coreei de Sud, Vietanamului și Canadei, Asociația Națiunilor din Sud-estul Asiei, Comitetul Olimpic Internațional și o serie de corporații. ”Trebuie să avem mare grijă de confidențialitatea comunicațiilor ministeriale. Fie că ele sunt private sau cu instituții guvernamentale, oamenii trebuie să  fie siguri de securitatea comunicațiilor lor. Riscul unui atac cibernetic este real iar  noi trebuie să ne luăm măsuri de precauție”, a afirmat ministrul australian al Apărării.

Ne puteți urmări și pe Google News