La un moment dat, în timp ce se afla pe acoperișul clădirii militarul s-a dezechilibrat și a căzut de la înălțime. Medicii care au ajuns de urgență la fața locului nu au mai avut ce să facă decât să constate decesul. Potrivit unor martori, incidentul a avut loc în jurul orei 7.50.

Pe clădirea Căminului Militar, unde funcționează un centru balnear, erau patru militari care lucrau la montarea acoperișului. ”Doi militari duceau tabla pe acoperiș iar alți doi o prindeau cu șuruburi speciale. Caporalul Alexandru Șanta făcea parte dintre militarii care prindeau tabla cu șuruburi speciale. La un moment dat, acesta a căzut de la înălțimea de 13 metri. Cel mai probabil, militarul a alunecat pe acoperișul umed, deoarece în zona plouase foarte tare. Medicii s-au chinuit vreme de mai multe zeci de minute să îl resusciteze dar degeaba”, a declarat o sursă apropiată anchetei.

În prezent, procurorii militari fac anchetă pentru încălcarea prevederilor legale din Codul Penal care se referă la neluarea și nerespectarea normelor de siguranță în muncă. ”Dacă a căzut de pe clădire, normal că nu era asigurat. Ultimul instructaj de protecție a muncii s-a făcut pe data de 4 iulie”, mai spune oficialul militar.

Caporalul Alecandru Șanta, avea 48 de ani, era în armată din anul 1992 și avea trei copii.