Evenimentul Zilei > Actualitate > Un miliardar chinez din SUA avansează cifra de 50.000 de morţi din pricina coronavirusului
Un miliardar chinez din SUA avansează cifra de 50.000 de morţi din pricina coronavirusului

Un miliardar chinez din SUA avansează cifra de 50.000 de morţi din pricina coronavirusului

Miliardarul chinez a afirmat că numărul victimelor este superior aceluia comunicat de Beijing. Epidemia a cauzat deja 50.000 de victime în China, potrivit lui Guo Wengui.

Miliardarul susţine că afirmaţiile sale se bazează pe activitatea crematoriilor din Wuhan.

„Numărul total al crematoriilor din Wuhan este de 49 şi funcţioneaază 24 de ore pe zi”, a spus el. Capacitatea de ardere este de 12.000 de corpuri într-o zi şi lucrează non-stop de 17 zile. Dar nu se ştie şi câte cadavre se ard, totuşi, într-o singură zi.

Guo Wengui a declarat că informaţiile sale sunt „din surse interne”, fără a furniza probe. Solicitat de publicaţia 20 Minutes, n-a dat curs invitaţiei pentru a da detalii despre cele afirmate.

Peste 1.000 de victime identificate de guvernul chinez

Cifra comunicată pare ridicol de mică faţă de cele declarate de Guo Wengui. 31.161 de persoane au fost infectate în China continentală, potrivit autorităţilor chineze. În plus există şi alte 26.000 de cazuri suspecte.

Potrivit unui calcul al cercetătorilor de la Johns Hopkins University, 45.024 cazuri au fost confirmate în toată lumea până pe 12 februarie, dintre care 33.366 în provincia Hubei, unde se află şi Wuhan. Cercetătorii, au folosit date de la OMS, de la Centrul de control şi prevenţie a bolilor, de la Comisia naţională pentru sănătate a Chinei şi de DXY, o platformă gestionată de „membrii comunităţii medicale chineze”, care a preluat date de la media locale, dar şi din surse guvernamentale.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE