Construcția navei va începe la finele acestui an și ar putea fi lansată la apă în 2016.
Clive Palmer, care a făcut avere din industria minieră, a dat deja comandă constructorului naval chinez CSC Jinling Shipyard să demareze proiectul.
Australianul nu a precizat costurile la care se ridică construcția, relatează BBC.

Proiectul prevede ca Titanic II să păstreze gabaritul original al celebrei nave despre care se spunea că nu poate fi scufundată și care a naufragiat în timpul călătoriei sale inaugurale, în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg în Atlanticul de Nord.
”Ca înfăţişare totul va fi la fel de fastuos ca pe Titanic, însă noua navă va fi dotată, în mod evident, cu tehnologii şi sisteme de securitate şi de navigare moderne”, a explicat constructorul chinez într-un comunicat. De asemenea, noua navă va găzdui o expoziţie permanentă despre Queensland, provincia australiană de unde este originar Palmer.

Potrivit lui Palmer, noua navă este un omagiu adus echipajului de pe Titanic. ”Chinezii sunt renumiţi pentru performanţele lor în domeniul construcţiei de nave comerciale şi cargouri. La ora actuală, China produce între 2 şi 3% dintre navele de lux, însă doreşte să-i concureze pe europeni, care deţin circa 75% din această piaţă”, a subliniat omul de afaceri australian.