Moderatorul emisiunii „Se întâmplă acum” de la B1 Tv susţine că dacă vom avea schimbare de Guvern până la alegerile de la finalul anului, el va renunţa la presă. „V-am mai spus, eu nu cred în sondaje nici să trec strada cu ele, dar sunt obligat să le dau pe post.Dincolo de procente, este un adevăr irefutabil, vi l-am mai spus, nu mă crede nimeni, dar vi-l mai spun o dată.

Nu o să avem schimbare de Guvern până la alegeri. Dau scris și dacă vreți îmi pun contractul de muncă, de la B1, la bătaie.

Mă las de presă dacă va avea loc o schimbare de Guvern până la alegeri. Motivele sunt de mecanism parlamentar și de prosteală manipulatorie în presă, pentru că multă prostime nu știe cum stă treaba.

Din eleganță, nu vorbesc tot ce știu, încă. Repet, nu vom avea alegeri anticipate”, a declarat miercuri Tudor Barbu în cadrul emisiunii pe care o prezintă la B1 TV.

Jurnalistul este convins că următoarea guvernare va fi una de dreapta. Barbu s-a arătat ferm convins că așa se va întâmpla, indiferent de formulă.

Reacţia jurnalistului a venit după ce preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură.

„În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, vă spun că vom depune o moţiune de cenzură (n.r. – la adresa Guvernului Orban).

Mai mult decât atât, această moţiune va trece. Când vom depune moţiunea de cenzură, cu ce program economic vom veni pe termen scurt, până la alegerile generale, pe care să îl expunem atât românilor, colegilor din Parlament, dar nu în ultimul rând preşedintelui Iohannis când va lua decizia pe cine desemnează prim-ministru…

Este totuşi atributul meu şi al colegilor mei de a lua această decizie în interiorul partidului”, a menţionat liderul PSD.

De asemenea, Ciolacu a mai afirmat că depunerea unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară este constituţională.

Altfel, liderul provizoriu al formaţiunii a  ironizat Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, elaborat de Guvernul Orban.

Despre demersul liberalilor, Ciolacu a subliniat că nu înseamnă altceva decât o copie a programul de guvernare al social-democraţilor.

„Este evident că este copiat programul, vi-l dau pe cel din 2016 şi îl comparaţi şi veţi vedea – este copiat.

Culmea, sunt copiate şi anumite pasaje pe care deja PSD le-a realizat”, a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă

explicaţie foto: Tudor Barbu alături de Dan Diaconescu, pe vremea când ambii erau implicaţi în acelaşi partid, PP-DD.

sursa: dcnews.ro