Evenimentul Zilei > Actualitate > Un mare compozitor deţinător de OSCAR, a MURIT într-un accident de avion | GALERIE FOTO şi VIDEO
Un mare compozitor deţinător de OSCAR, a MURIT într-un accident de avion | GALERIE FOTO şi VIDEO

Un mare compozitor deţinător de OSCAR, a MURIT într-un accident de avion | GALERIE FOTO şi VIDEO

Compozitorul de muzică de film James Horner, bine cunoscut pentru ilustraţia muzicală a filmelor "Titanic", "Field of Dreams" şi "Braveheart", a murit luni într-un accident de avion, potrivit relatarilor media citate de agenţia DPA.

James Horner, 61 de ani, de două ori câştigător al premiului Oscar, pilota un mic avion atunci când s-a prăbuşit în apropiere de Santa Barbara, California, potrivit "Hollywood Reporter".

Compozitorul a câştigat ambele premii Oscar în 1998 pentru realizările sale din filmul "Titanic". El a câştigat premii Oscar la categoriile "Best Original Dramatic Score" şi "Best Original Song" pentru "My Heart Will Go On", care a fost interpretat de Celine Dion, informează Agerpres.

Coloana sonoră a filmului "Titanic" a fost vândută în 27 de milioane de exemplare în întreaga lume, menţionează "Hollywood Reporter". 

"Meseria mea … este de a asigura că la fiecare pas al filmului este ceva pe care publicul îl poate simţi cu inima", a declarat Horner într-un interviu din 2009 pentru cotidianul "Los Angeles Times".

Alte coloane sonore compuse de James includ filmele: Apollo 13, The Mask of Zorro, The Legend of Zorro, The Missing, Star Trek II: The Wrath of Khan, Star Trek III: The Search for Spock, A Beautiful Mind și Avatar.