Evenimentul Zilei > Economie > Un mare colos închide toate magazinele din Europa și America!
Un mare colos închide toate magazinele din Europa și America!

Un mare colos închide toate magazinele din Europa și America!

Producătorul german de articole sportive Adidas a decis să se alăture rivalilor şi să îşi închidă magazinele ca răspuns la pandemia de coronavirus.

Magazinele Adidas şi Reebok din Europa şi America de Nord vor fi închise temporar, a informat compania germană într-un comunicat de presă. Magazinele din Europa vor fi închise în perioada 18 – 29 martie în timp ce în SUA şi Canada vor fi închise în perioada 17-29 martie.

„La Adidas, sănătatea şi siguranţa angajaţilor, clienţilor şi partenerilor noştri are cea mai mare prioritate”, a informat compania, adăugând că personalul afectat de această decizie va fi plătit în pofida faptului că magazinele vor fi închise.

O serie de rivali precum Nike, Lululemon Athletica şi Under Armour Inc au anunţat încă de duminică închiderea magazinelor din SUA şi alte pieţe, adăugându-se unei liste din ce în ce mai mari de retaileri care au decis să ajute la limitarea răspândirii coronavirusului.

Săptămâna trecută, scrie Agerpres, Adidas estima că în primul trimestru al acestui an vânzările sale vor fi mai mici cu un miliard de euro în China continentală şi că, per ansamblu, ar putea să scadă cu peste 10% din cauza epidemiei de coronavirus.