Evenimentul Zilei > Politica > Un lider PNL lansează ACUZAȚII GRAVE în legătură cu formarea comisiei parlamentare de control a SRI
Un lider PNL lansează ACUZAȚII GRAVE în legătură cu formarea comisiei parlamentare de control a SRI

Un lider PNL lansează ACUZAȚII GRAVE în legătură cu formarea comisiei parlamentare de control a SRI

După scandalul iscat, ieri, în Parlament, la stabilirea componenței comisia parlamentare de control al SRI, unde majoritarea PSD-ALDE a decis ca PMP să nu aibă niciun membru, acum deputatul PNL, Cezar Preda acuză că s-a constituit cu încălcarea prevederilor regulamentare, informează Agerpres.

"Această comisie, aşa cum s-a făcut aseară, s-a făcut cu încălcări ale prevederilor parlamentare. S-a încălcat principiul reprezentativităţii. Din analize, din negocieri şi din modul în care era reprezentat, vicepreşedinte ar fi trebuit să fie de la PNL şi secretar de la USR. Domnul Dragnea a zis că nu face comisie parlamentară, dânsul vrea comisia PSD-ALDE de control al SRI", a afirmat Preda, la Palatul Parlamentului

Întrebat în legătură cu faptul că PMP nu are niciun reprezentant în comisie, Preda a spus: "Când un grup parlamentar nu este reprezentat se suplimenta comisia cu o persoană-două, pentru că aşa e corect în democraţie". 

"Deşi PNL îi revenea funcţia de vicepreşedinte la comisia SRI şi de preşedinte la comisia SIE, domnul Dragnea a spus că aşa îşi doreşte dânsul, că vrea să i-o plătească domnului Iohannis şi că nu ne dă nimic. Ce legătură avea domnul Iohannis cu Parlamentul României eu nu ştiu. Dar aşa ştie domnul Dragnea să conducă. Va plăti pentru asta pentru că, în general, mai pierzi şi alegerile şi tot ce faci într-un timp se întoarce", a preciza Cezar Preda

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat luni, cu majoritate de voturi, componenţa Comisiei parlamentare pentru controlul SRI. 

Comisia este condusă de senatorul Adrian Ţuţuianu – preşedinte, propus de PSD, de Marian Gheorghe Cupşa – vicepreşedinte, propus de ALDE, şi de Verestoy Attila – secretar, propus de UDMR. 

Ceilalţi membri ai comisiei sunt: Doina Federovici, Radu Babuş, Gabriel Nasra, Cezar Preda, Ioan Cristian Chirteş, Manuel Costescu. 

Parlamentarii PMP s-au retras de la şedinţa de plen pe motiv că acest partid nu are niciun reprezentant în comisiile de control al SRI şi SIE.