Evenimentul Zilei > Politica > Un lider PNL îl desființează pe Cioloș. Adevărul despre alegerea primarilor
Un lider PNL îl desființează pe Cioloș. Adevărul despre alegerea primarilor

Un lider PNL îl desființează pe Cioloș. Adevărul despre alegerea primarilor

Secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu, a lansat un atac dur la adresa lui Dacian Cioloș, pe tema modificării legislației electorale în sensul alegerii primarilor în două tururi.

După ce a susținut, printr-o postare pe Facebook, că Ludovic Orban a făcut, ieri, „ceea ce PNL îi cerea lui Cioloș în 2016”, anume să modifice legislația electorală astfel încât primarii să fie aleși în două tururi, Cristi Barbu a amintit că Cioloș, pe vremea când era premier, le spunea liberalilor că legea electorală trebuie schimbată în Parlament.

„De ce l-am menţionat şi pe Cioloş? Pentru că mi-au lăsat un gust amar declaraţiile date de el ȋn ultimele luni pe acest subiect. Cum condiţiona el PNL-ul, cum cerea el imperativ PNL-ului să dea ordonanţă de urgenţă sau să ȋşi asume răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor ȋn două tururi. Dar răspunderea lui unde a fost ȋn 2016?”, a scris Cristi Barbu.

Apoi, liderul PNL se întreabă retoric: „El de ce ne-a trimis la plimbare ȋn Parlament şi ne-a spus că acolo trebuie schimbată legislaţia electorală. De ce a făcut asta când ştia că nu avem nicio şansă ȋn acel Parlament dominat de PSD?”

În cele din urmă, Cristi Barbu a făcut public faptul că proiectul prin care PNL a propus modificarea legii electorale stă blocat în Parlament de doi ani de zile.