După ce a susținut, printr-o postare pe Facebook, că Ludovic Orban a făcut, ieri, „ceea ce PNL îi cerea lui Cioloș în 2016”, anume să modifice legislația electorală astfel încât primarii să fie aleși în două tururi, Cristi Barbu a amintit că Cioloș, pe vremea când era premier, le spunea liberalilor că legea electorală trebuie schimbată în Parlament.

„De ce l-am menţionat şi pe Cioloş? Pentru că mi-au lăsat un gust amar declaraţiile date de el ȋn ultimele luni pe acest subiect. Cum condiţiona el PNL-ul, cum cerea el imperativ PNL-ului să dea ordonanţă de urgenţă sau să ȋşi asume răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor ȋn două tururi. Dar răspunderea lui unde a fost ȋn 2016?”, a scris Cristi Barbu.

Apoi, liderul PNL se întreabă retoric: „El de ce ne-a trimis la plimbare ȋn Parlament şi ne-a spus că acolo trebuie schimbată legislaţia electorală. De ce a făcut asta când ştia că nu avem nicio şansă ȋn acel Parlament dominat de PSD?”

În cele din urmă, Cristi Barbu a făcut public faptul că proiectul prin care PNL a propus modificarea legii electorale stă blocat în Parlament de doi ani de zile.