Evenimentul Zilei > Economie > Un italian NU găseşte angajaţi pentru FABRICA deschisă la Turburea, Gorj
Un italian NU găseşte angajaţi pentru FABRICA deschisă la Turburea, Gorj

Un italian NU găseşte angajaţi pentru FABRICA deschisă la Turburea, Gorj

Un angajator din Italia are nevoie urgentă de angajaţi pentru fabrica de confecţii deschisă, ieri, în comuna Turburea, după ce a reuşit să găsească doar 36 dintre cei 150 de muncitori de care are nevoie, informează Mediafax.

Din acest motiv, autorităţile locale au apelat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), pentru a organiza cursuri în domeniu. Investitorul italian a cerut sprijinul autorităţilor locale pentru a găsi personal calificat pentru fabrica de confecţii deschisă în comuna Turburea. 

”Cerinţa investitorului italian este de până la 150 de locuri de muncă, dar până acum nu am găsit. Sunt doar 36 de contracte de muncă înregistrate la ITM. Toate sunt femei. Are nevoie de oameni care se pricep în domeniul tricotajelor, pentru export. Dumnealui mai are o societate comercială în Băileşti, care are 280 de angajaţi. E o fabrică de zece ani acolo. De joi a fost deschisă şi fabrica de la Turburea, dar are nevoie de oameni. Fabrica e chiar lângă primărie. I-am dat angajatorului şi un apartament gratis, pe perioada în care îşi desfăşoară activitatea pe raza localităţii. Am vorbit la AJOFM, chiar eu am fost la domnul director şi a promis că se vor face cursuri în localitate. Oameni ar fi ca să-i calificăm, dacă nu, în vecinele învecinate. Avem o populaţie de 4.460 de persoane”, a declarat corespondentului Mediafax, Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

Reprezentanţii AJOFM Gorj susţin că, în prezent, în comuna Turburea sunt înregistraţi 174 de şomeri. Aceştia se pot înscrie gratuit la cursurile care vor fi organizate în localitate.