Evenimentul Zilei > Actualitate > RĂTĂCIT pe fâșia verde. Un irakian nemulțumit de condițiile de azi în România, a vrut înapoi în Serbia
RĂTĂCIT pe fâșia verde. Un irakian nemulțumit de condițiile de azi în România, a vrut înapoi în Serbia

RĂTĂCIT pe fâșia verde. Un irakian nemulțumit de condițiile de azi în România, a vrut înapoi în Serbia

Un irakian a fost depistat în timp ce intenţiona să treacă ilegal frontiera spre Serbia. Avea un rucsac la el și câteva haine într-o plasă de plastic. El solicitase azil în România, dar fiind nemulțumit de condițiile oferite de autoritățile noastre, a decis să se întoarcă înapoi în Serbia.

Bărbatul și-a făcut apariția în zona PTF Jimbolia, noaptea aceasta, în jurul orei 1,30. Dacă de obicei migranții fug din Serbia spre România, acesta se rătăcise, și mergea în sens invers. Polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre un cetăţean irakian, în vârstă de 26 de ani, solicitant de azil în România, care intenţiona să treacă ilegal frontiera în Serbia.

”În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat,  tânărul urmând a fi preluat de lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impugn”, transmit oficialii Poliției de Frontieră Timișoara.