Un important lider european îl susține pe președinte. Iohannis, „pilon al stabilității”

Un important lider european îl susține pe președinte. Iohannis, „pilon al stabilității”

Klaus Iohannis beneficiază de suport masiv din partea Partidului Popular European. Joseph Daul, liderul PPE și-a manifestat susținerea față de președintele în exercițiu la Bruxelles. 

Joseph Daul, președintele în exercițiu al PPE a urmărit evoluțiile de pe scena politică din România ultimilor ani și așteaptă o victorie categorică din partea lui Klaus Iohannis în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

„2019 a fost un an important pentru România. Am văzut mii de români curajoşi ieşind în stradă şi cerând schimbare, care au venit apoi în număr masiv la alegerile europene şi prezidenţiale pentru a vota acei reprezentanţi politici care îi vor asculta şi vor acţiona în numele lor. A fost o victorie semnificativă pentru democraţia din România", a declarat Daul, potrivit Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Klaus Iohannis a acționat ca un păzitor al credibilității"

Klaus Iohannis este descris de către liderul european drept „un pilon al stabilității și responsabilității".

„În ultimii cinci ani, preşedintele Iohannis a fost un pilon al stabilităţii şi responsabilităţii în România. Când socialiştii au subminat continuu statul de drept şi au slăbit justiţia zilnic, preşedintele Iohannis a acţionat ca un păzitor al credibilităţii şi legitimităţii României (...) Fiind un european convins, preşedintele Iohannis a luptat din greu să menţină România pe calea sa pro-europeană şi să facă din ţară un partener de încredere în UE", a punctat Daul.

„Ca om de stat, preşedintele Iohannis i-a unit pe toţi românii sub aceeaşi viziune. L-a făcut pe fiecare român mândru de ţara lui şi a răspuns apelului românilor adoptând o poziţie fermă în apărarea statului de drept, unui sistem judiciar independent şi luptând împotriva corupţiei. Prin iniţiativa de a organiza un referendum în mai, el a dat fiecărui român o voce şi puterea de a decide ce este mai bine pentru ţară. Decizia a fost copleşitor de clară - românii au ales o societate bazată de statul de drept", a mai declarat Joseph Daul.