Un grup extremist, pro-Kremlin, militează pentru torturarea prizonierilor de război

Un grup extremist, pro-Kremlin, militează pentru torturarea prizonierilor de război

Un grup de miliție pro-Kremlin pledează pentru uciderea și tortura prizonierilor de război ucraineni. „Task Force Rusich”, care a fost legată de Wagner Group, luptă în Ucraina în numele guvernului rus.

Un mesaj publicat pe canalul Telegram al lui Rusich pe 22 septembrie oferă instrucțiuni despre cum să-i tratezi pe prizonierii de război ucraineni, inclusiv instrucțiuni despre cum să-i torturezi. Mesajul pledează pentru „eliminarea părților corpului” și „distrugerea prizonierilor la fața locului”.

Atrocități comise în numele Kremlinului

Acesta include instrucțiuni specifice privind uciderea prizonierilor de război ucraineni după ce au fost interogați și sfătuiește să nu raporteze capturile ucrainene către comandamentul pro-Kremlin. Dacă este necesar un raport, se spunea în mesaj, acesta ar trebui să pretindă că prizonierul a fost rănit sau pe moarte.

Mesajul încurajează șantajarea familiilor prizonierilor capturați pentru a-l plăti pe Rusich pentru a primi coordonatele unde se află cadavrul membrului familiei lor. „Rusich, un grup neo-nazist care operează în numele Kremlinului, a promovat comiterea crimelor de război”, a declarat Adam Hadley, director executiv al Tech Against Terrorism.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În ciuda afirmațiilor lui Putin, acțiunile lui Rusich demonstrează importanța grupurilor neonaziste care comit atrocități în numele Kremlinului”, a continuat Hadley. Rusich este descris de Oficiul pentru Controlul Activelor Străine al Trezoreriei SUA drept un „grup paramilitar neo-nazist care a participat la luptă alături de armata Rusiei în Ucraina, inclusiv lângă Harkov, în 2022”.

Sancționați de Occident

În 2015, mercenarii Rusich au luptat alături de separatiștii pro-ruși în Donbas. Ziarul a spus că au fost filmați mutilând și dând foc cadavrelor. În Siria, unde membrii grupului au fost dislocați ulterior, aceștia au fost acuzați de dezmembrarea unui prizonier. Membrii Rusich au fost fotografiați interpretând salutul nazist.

Rusich face referire la o fortăreață mitică din Imperiul Țarist. Grupul și fondatorii săi au fost incluși luna trecută pe lista de sancțiuni din SUA. Miliția neo-nazistă Rusich este în contrast cu afirmațiile președintelui Putin conform cărora un scop cheie al invaziei a fost „denazificarea” Ucrainei, potrivit Business Insider.