Evenimentul Zilei > Actualitate > Un fost URIAȘ fotbalist a luat o decizie ȘOCANTĂ. „E o dictatură. Am remarcat că nu există o dorință de schimbare”
Un fost URIAȘ fotbalist a luat o decizie ȘOCANTĂ. „E o dictatură. Am remarcat că nu există o dorință de schimbare”

Un fost URIAȘ fotbalist a luat o decizie ȘOCANTĂ. „E o dictatură. Am remarcat că nu există o dorință de schimbare”

Luis Figo, fost mare jucător la Barcelona, Real Madrid și Inter Milano, a anunțat că nu va mai candida la președinția FIFA și s-a recunoscut învins de sistem.

Portughezul Luis Figo a surpins, ieri, în momentul în care a declarat că nu va mai candida la alegerile pentru președinția FIFA, ce vor avea lov la data de 29 mai. Lusitanul a explicat că mafia care conduce FIFA nu poate fi învinsă. Astfel, actualul elvețianul Sepp Blatter, actualul președinte, nu mai are decât un singur contracandidat. Este vorba despre prințul Iordaniei, Ali Bin Al-Hussein, actualul vicepreședinte al FIFA. 

„În ultimele luni am remarcat că nu există nici o dorință de schimbare, am fost martorul unor incidente prin toată lumea, de care ar trebui să-i fie rușine oricui dorește ca fotbalul să fie un sport liber, curat și democratic. E o dictatură! Am văzut cu ochii mei președinți de federație care, la o zi după ce au comparat FIFA cu diavolul, au urcat pe scenă și au comparat aceiași oameni cu Iisus. Unii candidați au fost opriți de la a se adresa federațiilor, în timp ce un alt candidat a putut rosti un discurs liber. N-a fost nici măcar o singură dezbatere publică despre proiectele candidaților. Procesul de alegere este un plebiscit pentru acordarea puterii unui singur om, lucru cu care eu nu sunt de acord. De aceea, după o perioadă de reflecție și discuție cu alți doi candidați am decis că ceea ce se va întâmpla pe 29 mai la Zurich nu e un act electoral normal. Și din cauza asta nu mai contați pe mine! Decizia e luată, nu voi participa la așa ceva. Le mulțumesc celor care m-au susținut și îi rog să mențină vie dorința lor de renaștere a fotbalului, care, deși va dura, până la urmă se va petrece", a spus Figo.