„Fostul preşedinte a fost spitalizat la Tel-Hashomer după un accident cerebral. Starea sa este stabilă. Este conştient şi primeşte un tratament adecvat" afecţiunii de care suferă, se menţionează în comunicatul citat, conform Agerpres.

Shimon Peres, în vârstă de 93 de ani, a mai avut în ianuarie două episoade cardiace în interval de 10 zile şi a fost spitalizat de două ori.

Unul dintre artizanii acordurilor de pace de la Oslo din 1993, Shimon Peres a primit premiul Nobel pentru pace în 1994, împreună cu fostul premier israelian Yitzhak Rabin şi cu fostul lider palestinian Yasser Arafat, ambii decedaţi.

Ultimul om politic încă în viaţă provenit din generaţia părinţilor fondatori ai statului Israel, ministru în numeroase guverne, Peres şi-a asumat în mai multe rânduri funcţia de prim-ministru, apoi de preşedinte al statului Israel în perioada 2007-2014.

Ajuns la vârsta de 93 de ani, Peres a rămas deosebit de activ prin intermediul Centrului Peres pentru pace, care promovează coexistenţa între evrei şi arabi.